torsdag 13 augusti 2015

Maktlöshet

 
Nu är det torrt i markerna och vi är så glada för vår gamla brunn som inte tycks sina. Vi kan ha vattenspridaren på när vi behöver. Vattenbegjutning var det också under helgen när ett av de äldre husen i vår by brann ner till grunden. Snabbt gick det och nu återstår endast skorstensstockarna av det gamla huset, som ägts av samma släkt i generationer och till och med flyttats en gång för att följa med släkten.
 
 
Kvinnan som bodde där blev inte utan tak över huvudet, eftersom hon äger flera fastigheter men allt som hör till det dagliga livet och alla gamla minnen försvann under några timmars intensiv eld. Till och med bilnycklarna brann inne.
 
 
Hon fick akut hjälp från många håll med underkläder, gångkläder och hygienartiklar, men chocken, sorgen och saknaden är förstås stor och kommer att ta lång tid att bearbeta.
 
 

5 kommentarer:

 1. Tänk så fort det går, när olyckan är framme. Förstår att ni upplevde det på ett otrevligt sätt.

  Tur att hon inte blev husvill.

  SvaraRadera
 2. Oj så hemskt...dock tur att hon klarade sig! Jag har all respekt för eld...
  Skönt att se lite bilder från ett blommande Öland, saknar det lite :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Så fruktansvärt det måste vara att förlora allt man äger på några timmar. Tänker bara på alla foton man har på datorn som man aldrig får tillbaka. Inga försäkringspengar i världen kan ju ersätta det. Hörde på ekot att det var stor fara för bränder på Öland och tänkte på att det var tur att Mirrfamiljen åkte hem förra veckan.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 4. Vi är verkligen små när det gäller.
  Tur att kvinnan klarade sig och att det finns hjälp av andra sådana stunder som denna.

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 5. Många bränder på gång, läser jag lite överallt! Hemskt att vara med om att allt man äger försvinner!
  Kram Karin

  SvaraRadera