onsdag 17 juni 2015

Mitt i midsommarveckan

 
Ölands fält och dikeskanter är översållade med blommande vallmo nu. Flera olika sorter, både stora och små, gillar den kalkrika och steniga marken.
 
 
Det känns nästan lite sydländsk med allt det flammande röda, men det är inte Frankrike och det är inte Medelhavet som omger oss. Det märks tydligt när jag tittar på termometern. Ingen värme precis!
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Jag älskar Vallmon en sådan stilig och fin blomma. Där jag bor nu fanns det för ca 27 år sen, ett helt gärde
  med Vallmon och Prästkragar. Hit gick man far att plocka till midsommarstången och kransar-
  Nu är det massor med hyreshus här, då när det byggdes sa jag till min gubbe, usch där skulle jag aldrig trivas.
  nu har jag bott här i 5 år, och älskar min lilla lägenhet men inte området. Så kan det gå
  när livsvillkoren försämras. Vi hörs innan midsommar var rädd om dig vill Hajan.

  SvaraRadera
 2. Jag säger det samma som "Hajan" jag älskar vallmon. Vilken underbar färgklick det måste vara på Öland utmed dikesrenarna. Önskar jag vore där och kunde uppleva det i verkligheten men som tur är får jag njuta av allt vackert via din blogg. :)
  Så fina bilder du fotat !

  SvaraRadera
 3. Vackert! Trevlig midsommar! /Bea

  SvaraRadera
 4. Ett JÄTTESTORT GRATTIS på din dag!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Jag förstår att du fyller år idag så jag grattar också. Jag är också tvilling, fyller år på midsommarafton. Nu är Öland som vackrast, önskar att jag hade varit där. Fast vi har fullt med blåklint här i Mogata och de är vackra blommor också. Ska ge mig ut på promenad med Casimir och plocka en bukett efter att vi har övat gitarr en timme nu på morgonen.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 6. Man undrar ju vart sommaren tagit vägen!? I och för sig tycker jag att det gör inte så mycket i år, men det kunde åtminstone var så varmt att man kunde sitta ute en kväll och äta middag. Jag vägrar så länge kylan håller i sig! Fast väldans vackert är det ute, fast än så länge orkar jag inte med några prommisar utan Rolle och Santos får ta dom själva. Jättetrist!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera