måndag 16 mars 2015

Helvilda lökar


Ibland hajar vi till när vi ser ett dike eller en skogsdunge som lyser alldeles vit. Det kan väl inte vara vitsippor redan? Nej, det är mängder av snödroppar som någon gång har rymt från en trädgård och vuxit vidare på egen hand (eller lök). När de har blommat över är det dags för påskliljorna att ta över. Dem kan man träffa på mitt ute i skogen.


Till och med inne i fornlämningarna efter stormansgården vid Skäftekärr hittade jag snödroppar. Jag undrar om de ursprungliga innevånarna där, för 1500 år sedan, någonsin hade sett en sådan blomma.


Ja, titta ni! Jag har inget godis med till er. Jag bara letar efter blåsippor!


Hemma i rabatten har kejsarkronorna kommit så här långt. Härligt med all denna fräscha grönska!5 kommentarer:

 1. Visst är det underbart! Det är likadant här, massor med snödroppar (utom hos oss), krokus och narcisser som har förvildat sig. Det enda vi har är snöklockor som vi fått in ett par ruggar av - vilket vi tackar för.
  I lördags såg jag en film på TV som jag tror hette "Skumtimmen" eller nått liknande. Jag trodde en lång stund att den var filmad på Gotland, men det visade sig vara från norra Öland. Mycket vackra bilder, spännande och riktigt bra för att vara svensk!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 2. Allting som poppar upp i rabatterna och ute i naturen med är helt underbart. Jag såg just att jag har påskliljor som är riktigt bra på väg.
  Ha en skön vecka!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Visst är de vackra där de står, dessa snödroppar som lyser upp så mycket.
  Tänk så härligt att man fortfarande gläds med allt som växer. Jag bliver förvånad ibland att folk inte ser allt det vackra omkring sig. Nu hamnade jag här och tittade åter på den förra inlägget, förvånar mig ännu över den stora Abborren
  ha det bra önskar Hajan

  SvaraRadera
 4. Ja man njuter varje sekund av alla vårtecken som poppar upp varhelst man går. En härlig känsla när man ser ett gäng snödroppar som lyser vitt och talar om att våren är här. I år måste det vara tidig vår. Får se när du hittar den första blåsippan då. Men kossa Mu är fina de också.
  Önskar dig en fin Måndag !
  Kram Marie

  SvaraRadera
 5. Kossor är nyfikna, så är även jag, hihi . . . .
  Åhh kejsarkrona det är vackert, tyvärr äger jag ingen, ännu.
  Snödroppar är helt underbara.

  Vår- hälsning/ Eva

  SvaraRadera