söndag 8 mars 2015

Årsmöte i dag


Vi hade ett ärende till staden Borgholm för några dagar sedan och där hade våren kommit långt. Jag blev helt överraskad av att försäljningen av penseer, påskliljor och andra vårblommor redan hade kommit i gång.


Utmed stora vägen ner till staden hände det också mycket. Åkrar och ängar är fyllda av ankommande sommargäster. Gäss, tofsvipor och starar myllrar omkring och letar mat eller bara vilar upp sig en stund. På bilden är det bläsgäss.


I dag har vi årsmöte i vår hembygdsförening. Också ett vårtecken kanske. Val, omval och avtackningar plus kaffe med semla och föredrag av en intressant person. Föreningen har drygt 500 medlemmar men den största delen av dem är bara här under sommaren och många av dem tillhör den allra äldsta generationen, så de aktiva går att räkna på fingrarna. Ett gemensamt problem för de flesta av Ölands föreningar, oavsett mål och syfte.

4 kommentarer:

 1. Das Problem: nur ältere Mitglieder sind aktiv
  das haben wir hier auf dem Land auch.
  In der Stadt ist es vielleicht anders?
  Das Foto von eurem Vereinshaus hast du aber nicht heute aufgenommen?
  Oder ist der Frühling schon so weit auf Öland? :-)
  Ich wünsche heute einen schönen internationalen Frauentag

  Problemet är att endast äldre medlemmar är aktiva
  vi har här i landet också.
  I staden finns det sannolikt att vara annorlunda?
  Fotot av ditt klubbhus men har du inte tagit i dag?
  Eller är våren redan så långt i Öland? :-)
  Jag önskar en trevlig Internationella kvinnodagen
  Marlise

  SvaraRadera
 2. Ja, snart blir det väl dags att plantera penséer - jag har inga vårblommor själv i trädgården. Tacksam för att det finns ställen där man kan köpa sådana.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 3. Det år som någon skrev där, alla föreningar har ju de problemen. Det är de äldre som får stå för det mesta arbetet. Och det är väl roligt att vi får, men tänk så roligt det skulle vara om De yngre ville taga över lite. Jag har själv varit med, fått förtjänst-tecken till och med för lång och trogen tjänst. Så är det tyvärr. kram Hajan

  SvaraRadera