måndag 2 juni 2014

Centralt läge, nära till allt...


Vid ICA-butiken i Byxelkrok, i en stor betongrundel avsedd för blommor, har den här måsen valt att häcka. Hon ligger envist kvar på sina ägg trots helgens anstormning av folk.


Ute på vattnet, i lä av Blå Jungfrun, gungar de sjöfåglar som håller sig lite mera på avstånd.


Tokenäs fyr är inte lika stor och ståtlig som de mera kända fyrarna på ön, men gör säkert samma nytta. Namnet Tokenäs är inte baserat på några speciella egenskaper hos invånarna där utan kommer från vikingen Toke som landsteg där någon gång i forntiden och ristade en minnessten. 

Här fortsätter fågelskådandet, ogräsrensandet och även förberedelserna för en trevlig fest som vi ska ha om några veckor. Spännande!!4 kommentarer:

 1. hon kanske fått för sig att det är hennes sommarstuga, Så mysigt hoppas hon får sina ungar i lugn och ro.
  Det finns ju folk och barn till allting, även att förstöra för en mås.
  kram Hajan

  SvaraRadera
 2. Oj, jag trodde att det var en trut, men visst är det fint att få se denna stolta blivande mamma.
  Roligt att du förklarar namnet Tokenäs´ ursprung.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 3. Aha, var det Tokenäs fyr som jag målade av när jag var i Byxelkrok på en utflykt från Hälludden! Det visste jag inte att den hette.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Måsarna är sannerligen lite knasiga när de väljer plats för sina reden. Högst uppe på en pollare precis intill kajkanten eller varför inte PÅ kajen, där det travar folk dagarna i ända? Inte verkar de störas mycket av mänsklig närvaro, men särskilt smart är det knappast att dra upp sin avkomma på så "störiga" ställen.

  SvaraRadera