lördag 7 juni 2014

Lördagsgodis


Växtkraften är enorm och de små gurkorna ser ut att växa flera cm om dagen. Jag ser fram emot en av sommarens delikatesser nämligen gurka, fint hyvlad med osthyveln och nerstoppad i en skål med färskpressad citron, lite socker och vitpeppar. Mums!


Och vad hittade jag här då? Den allra första tomaten! Basilikan har också tagit fart i sina krukor, så snart kan det bli fest på mozzarella, basilika och tomat med en god olivolja över.


Blomsterbönorna växer på och blommar till och med redan just där solstrålen ordnade med punktbelysning. Störbönorna har jag just stoppat ner i jorden. Jag behöver mycket bönor till kommande vinters 5:2-dagar. Trevlig lördag på er, för det är väl lördag? Svårt att hålla isär veckodagarna när helgerna trasslar till det.3 kommentarer:

 1. Jösses, så mycket längre hunnen du är med dina odlingar än vad jag är! I Glaspalatset växer i och för sin nonhybridgurkplantorna så det knakar, men än så länge är det bara blomning som gäller. Hur ser man f.ö. skillnad på han- och honblommorna ..? Eftersom det är en nonhybrid ska alla hanar plockas bort och det skulle ju vara ryschligt B om jag plockade bort fel :o/

  En annan nonhybrid är den franska bönan jag sått i pallkrage i år. Den växer till sig riktigt bra, men innan jag kan börja skörda dröjer det nog länge ännu. För att inte tala om tomaterna ...

  *suckar*

  Nåja, det blir resultat när det blir resultat, så det är bara att vänta. Ha en trevlig LÖRDAG du också! ;o)

  SvaraRadera
 2. Jag försöker också med 5:2 men jag har min egen dietmeny för dagarna som jag tycker funkar rätt bra. Ingen frukost (jag är inte så hungrig då), grönsakssoppa till lunch, 5 crabsticks till middag och en tallrik yoghurt till kvällsmat eller ett kokt ägg. Jag har klarat mig från migrän hittills på det.

  Kram från Ingrid som är mycket imponerad över dina odlingar. Gurkreceptet ska jag ta till mig.

  SvaraRadera
 3. Glad Pingst i dag. Det gäller att ha Mozzarella och citroner hemma då, skall prova.
  Alltid roligt med något nytt.

  SvaraRadera