fredag 6 juni 2014

6:e juni


I dag ska vi fira vår nationaldag och tänka på vilken tur vi har att vi bor här! Vi ska vara stolta, generösa och välkomnande till dem som inte haft samma tur. Vi ska heller inte hela tiden backa på våra seder och bruk av rädsla för att såra sådana som inte har samma bakgrund, vilket tyvärr är en tendens i dagens samhälle. I stället ska vi dela med oss och marknadsföra våra traditioner och det sätt som vi lever på. Då blir det bra för alla!Nu blommar alvarsgräslöken och färgar hela alvaret i lila-rosa nyanser. Det för mina tankar till det svenskaste av allt, nämligen potatis, gräslök och sill  och ett litet glas med starkt därtill.3 kommentarer:

 1. Kära vän , jag bliver tårögd när jag läser vad du skrev i dag. Vad rätt du tänkt, vad Du kärlek vill stämmer in precis på ditt inlägg. Jag håller med Dig i allt. I går blev jag ledsen , redan har studenter skadat sig, ramlat av flaken, nästan krossat sin skalle har en kille gjort som inte tänkte sig för når de åkte i en tunnel. Allt detta vinpimplande och festande hela
  veckan. Den heter festveckan nu. Vart är vi på väg
  måste det inte bli ett stopp snart. Jag hänger inte med på allt som händer nu. När jag var 19 var vi mer
  mogna eller vuxna än vad som sker nu.
  En kille stod så högt på flaket att han inte tänkte på huvudet utan slog i det i tunneln de åkte i..
  I kväll går jag på Skansen, vi har inte så fint som Ni
  har. Det hade vi förr , konstigt då gick det bra.

  Nu har jag gnällt färdigt kram Harriet

  SvaraRadera
 2. Förlåt återupprepningen, ha, ha var ute i köket en vända och skrev samma sak igen. Minnet är kort som du vet

  SvaraRadera
 3. Det är många av våra nya svenskar som gillar våra seder och bruk. Jag läste att de flesta inte hade några som helst problem med t.ex. avslutningen i kyrkan. Jag tror också att vi har varit onödigt försiktiga när det gäller att hävda våra tratditioner. Hade jag flyttat till USA hade jag väl deltagit i Thanksgiving och allt annat som de firar med liv och lust.
  Bra att jag fick reda på att det heter Alvarsgräslök!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera