fredag 2 maj 2014

Välkommen vackra maj...men måste du vara så kall?


Det var -4 när vi vaknade i morse! Ja, jag fryser inte under mitt varma täcke men jag tänker på den praktfulla kabbelekan som jag såg i går kväll.


Eller på det nyutsprungna ormbärsbladet som verkligen stack ut bland all annan grönska på marken.


För att inte tala om de första blyga små orkideerna som tittade upp i skydd av gullvivorna. Förra året hörde vi vårens första gök i dag, den 2:dra maj. Jag ska strax ut och lyssna om den har kommit hit även detta år. Men först ska jag sätta igång tvättmaskinen med lakanstvätt. I dag går det nog att hänga ut dem utan att hela tvättlinan blåser iväg ut över havet. Den hårda vinden tycks ha bedarrat!3 kommentarer:

 1. Godmorgon!
  1 minus här i morse...solen skiner i alla fall till skillnad mot igår då det blåste också förutom kylan så det var iskalla vindar...idag blir det Strömsholm och hämta Hugo hoppas vi...väntar samtal därifrån under dagen...sen väntar vi på svar från proverna (ca 14 dgr) och hoppas att det går att fixa till näsan på honom...väntan är olidlig...jag längtar ut något så infernaliskt att gå plåta men kompisen går först i alla väder!

  Ha en fin dag där nere på ön!
  Steffe

  SvaraRadera
 2. ja det måste nog vara kallt då. Såg i min Dagbok
  förra 2/5 2013 var det bara 2+ grader på morgonen, och
  så gnällde jag över blåsten med då. Vad man glömmer fort. Så fina bilder Du är jätteduktig.

  SvaraRadera
 3. -3,6 hade vi som kallast i natt och den vackra magnolian står nu med bruna slafsor i stället för det fina blommorna. Det är trist, men så är det ju på våren.
  Hoppas att du inte fick nygel i fingrarna när du hängde tvätt!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera