torsdag 3 oktober 2013

Snö på marken?


Vår tallskog på nordöstra Öland är unik. De tjocka lagren av sand som ibland övergår i mjuka kullar är täckta av vacker vitmossa. Stora delar är naturskyddade och inget skogsbruk sker här. Faller en av de sega, knotiga tallarna till slut till marken ,får den ligga kvar och sakta ruttna bort till glädje för fåglar, insekter och även för en och annan naturfotograf.


Tallarna här är inte bara raka furor. De vrider sig, delar sig och sätter igång din fantasi. Går du här en mörk och mulen höstdag kan du se både troll och andra märkliga varelser och djur.


Där mossan breder ut sig kan det rent av se ut som snö på marken


Ofta ser jag tydliga likheter mellan de knotiga och sega tallarna och människorna som lever här på nordligaste Öland. Sega, böjda, envisa och vackra är de gamla kämparna av alla arter.


3 kommentarer:

 1. Så underbart vackert! Vad ligger den här tallskogen exakt? Skulle nämligen gärna gå där med Santos i vår när vi - förmodligen - åker till Boel igen för att köpa träd. Vik i Entusiasterna pratar redan om en gemensam resa, fast den här gången vill Rolle (och då Santos) med så vi tar nog några extra dagar. semester på en gång

  SvaraRadera
 2. Vet Du Kerstin så tänker jag ibland, växterna
  särskilt träden är som vi människor.
  Knotiga och snedvridna av allt slit och släp.
  kram från en snedvriden Hajan

  SvaraRadera
 3. Men vilka underbara naturbilder du har.. Sverige är verkligen fantastiskt..

  Kram Maidi

  SvaraRadera