söndag 6 oktober 2013

Hösten tar paus

Benved - så läckert!

Ett helt fält med dignande solrosor


Plus 12 grader på morgonkvisten. Alla gula löv på björkarna ,som orsakades av torkan, har blåst bort och nu står träden gröna igen. En och annan lönn har börjat skifta i vackra höstfärger men det mesta är fortfarande grönt. Den vilda benveden lyser rosarött utmed åkrar och diken och härom dagen hittade jag ett stort solrosfält. Jag stoppade faktiskt ner en hel del lökar i gräsmattan igår (inte riktigt alla) och började också att tömma en del hinkar med plantor från växthuset. Det är mycket omoget kvar på tomatplantorna men de börjar smaka lite beskt så flytten till komposten kommer allt närmare. Själv börjar jag se slutet på årets arbetet med hembygdsboken. Vi ska ha ett möte i redaktionskommittén i kväll och sedan ska det allra sista iväg till tryckeriet. Just nu är jag bara orolig för att vi ska ha för mycket material. Lusten att skriva verkar bara öka här på norra Öland vilket är så otroligt roligt.

4 kommentarer:

 1. Det är precis likadant här som du beskriver; Höstfärgerna börjar komma, plantorna börjar kastas och "invintringen" har börjat!
  HA EN HÄRLIG SÖNDAG
  Susie

  SvaraRadera
 2. Jaa, vad är det för tid vi lever i, underbart
  väder. 12 + i morse klockan 07.00 , trodde det var
  fel i går kväll när vi hade 11+. Jättehärligt, så
  roligt att så många vill skriva, du kanske har inspirerat
  dem, vem vet.
  kram från Hajan

  SvaraRadera
 3. Hösten är märkligt torr och varm..men allt har haft sin tid nu tycker jag med. Det är dags att stänga ned..tömma och bli redo för mörkret..va..näääe än lyser solen och vi kan njuta. Du är ju expert på det...vackra härliga bilder.

  SvaraRadera
 4. Man kan ju tro att du befinner dig i Sydeuropa när man ser dina bilder! Solrosfält.... så ljuvligt! Och söta benveden - har aldrig sett sådan.

  SvaraRadera