fredag 4 oktober 2013

Olika villkor

En målsättning är att Ölands alla luftledningar ska grävas ner. Var ska stararna sitta då?

Ett väldigt oväsen hördes utifrån viken. Det var pilfinkarna som bråkade. Titta noga så ser ni ett par på stenen.

Nu har de flesta flyttfåglarna försvunnit och talgoxarna har tagit över trädgården igen.

Visst är det helkonstigt att rätten till den sjukvård man behöver varierar från landsting till landsting. Jag såg på "Arga doktorn" i går, ett program som kanske kunde blivit lite vassare.I går handlade det om lymfödem och eftersom jag också har problem med det så tittade jag. Att en ung kvinna ska stå helt utanför de lindrande behandlingar som helt klart kunde hjälpa henne är en förlust för henne, hennes familj och även för samhället. Jag hade "turen" att insjukna när jag bodde i ett landsting som inte tvekade en sekund att remittera mig till specialistvård. Det har hjälpt mig att hålla besvären under kontroll, ha kunskaper att sköta det hela själv och må ganska bra. I mitt nuvarande landsting får jag enbart hjälp med kompressionsstrumpa. När jag bad om lymfdränage skulle jag få betala det själv. Märkligt att inte alla ska ha möjligheter till vård på samma villkor i dag i Sverige!

3 kommentarer:

 1. Visst är det vansinnigt! Personligen tror jag det helt och hållet beror på vem man träffar på inom sjukvården och sen också i vilket förhållande - alltså kemi - som man har med den ansvariga för sin vård. Och så ska det ju inte vara!
  Tack för att du gav mig adressen till den häftiga skogen - ska genast gå och titta på min detaljerade karta. Dit bara måste vi!!

  SvaraRadera
 2. Visst är det vansinnigt! Personligen tror jag det helt och hållet beror på vem man träffar på inom sjukvården och sen också i vilket förhållande - alltså kemi - som man har med den ansvariga för sin vård. Och så ska det ju inte vara!
  Tack för att du gav mig adressen till den häftiga skogen - ska genast gå och titta på min detaljerade karta. Dit bara måste vi!!

  SvaraRadera
 3. Japp, nu har jag hittat skogen på min MYCKET detaljerade karta (älskar kartor) och dessutom i min lilla "Utlyktsguide - Kalmar Län - Öland". Så nu är den prommisen inplanerad! TACK!!

  SvaraRadera