söndag 9 september 2012

Söderut

Kanske någon saknade ett inlägg av mig i går? Vi åkte hemifrån tidigt för att träffa kära närstående och följa med dem på husjakt på södra Öland. Två fina små hus i kanten av Alvaret, tittade vi på och dessutom hann vi med en god lunch i Kastlösa innan de var tvungna att bege sig hemåt igen. Men det är så vackert på södra Öland just nu. Pumpor och solrosor lyser från fälten, löken ligger på tork i långa rader och potatisupptagningen pågår för fullt. Uppifrån landborgen tittade vi ut över Mörbylångadalen där vi såg långt, långt över Kalmar sund med ett diffust Småland i bakgrunden. Luften börjar fyllas av sträckande gäss och stubbåkrarna är fulla av hungriga, rastande fåglar.

5 kommentarer:

 1. Ja, det ser vackert ut på Öland på hösten. Idag är Stockholm soligt :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Hej Kerstin!
  Hm, tänk så man sitter och drömmer om Öland varje gång man ser dina bilder... Förstår att ni har full fart av sträckande fåglar just nu.
  Ha en fin söndag på "din förtrollande ö"!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Kul att ni funderar på att anlägga en våtbädd, har inte själv haft det eftersom jorden vi hade i Stockholm var tung lerjord och höll vattnet (alldeles för) bra och här så vattnar jag som en galning med brunnsvattnet. Men det gav lite att tänka på faktiskt.....

  SvaraRadera
 4. Aha...husjakt..så trevligt..det måste vara underbart att köpa sig ett hus invid Alvaret..mmmm du det börjar dra ihop sig för fåglarna..jag noterar att de flockas nu..inför sin resa..

  Så vackra bilder du visar från din ö..

  SvaraRadera
 5. Hejsan!

  Men har ni luftburna ledningar där uppe? Ja, men fåglarna måste ju ha någonstans att ta resepause på "ler". Här nere i mittlandskapet har vi bra mottagning men mindre fågelbesök. Men oj vad det låter när de ska ner söderut igen, så man måste bara gå ut och blicka uppåt och njuta av deras färd. Känns att det börjar bli lite höstigt och det kliar lite att börja med höstgödslingen. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera