onsdag 5 september 2012

Långa skuggor
Varför kan det inte alltid vara ljust åtminstone fram till 21-tiden eller så, frågade jag mig häromdagen. Det gör inget att årstiderna växlar, men att ljuset försvinner är så himla trist. Nu hinner vi knappt ut på någon kvällstur i naturen innan mörkret börjar sänka sig och den aktiva delen av dygnet är genast mycket kortare. Men än blommar rosorna, även om fröställningarna snart dominerar och i går fick jag ihop en del björnbär. Ska nog ut på en tur bland björnbärsrevorna idag igen under eftermiddagen. Får ta mobilen med mig eftersom det ibland känns som om man är på väg att fastna ordentligt i taggarna. Sekatören kanske också ska ingå i utrustningen.

6 kommentarer:

 1. Jag tycker det är ganska mysigt med mörka VARMA kvällar, vilket det var igår! Då kan man tända ljus på altanen och sitta där och kura länge!!

  SvaraRadera
 2. Ja , var försiktig så du ej fastnar i snåren och blir kvar där i mörkret.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 3. Tack för din kommentar. Ja då vet du vad som gäller vid viltspårsträning :-) Vet inte om jag skall fortsätta, nu stundar ju injagningen på dem o när de börjat med den så är ju inte viltspår så intressant. Även om Trym struntade i älgtjurens slag.
  Vilja smet ju i mars o var första gången ensam ute i skogen, drev tapptfritt 80 min. Hade varit förstapris om det varit drevprov...skall bli kul höst.
  Härliga bilder från ön...skulle åkt över på semestern men det blev tyvärr inte.

  SvaraRadera
 4. Hu ja, vad fort det har blivit mörkt på kvällarna! Varför är man lika förvånad varteviga år? Det är ju same procedure as last year och ändå står man där med förvåningens finger i häpnadens mun. Märkligt.

  Men jag håller nog med Susie här ovan. Det är rätt mysigt att börja köra med tända stearinljus igen - och en värmande brasa!

  SvaraRadera

 5. Jaa än blommar rosorna..och du om man bär solen inom sig..då har man sommar hela året..visst är du sådan :)

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Ja man märker verkligen av att någon "stjäl" ljuset. Visst vore det fint om det alltid var ljust till minst 21.00 som du skriver.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera