tisdag 4 september 2012

Härliga höst

Flytta eller inte flytta? Bofinken funderar.

Sugen på skaldjur? Törnskatan har hittat en riktig godbit.

Ölands skördefest närmar sig med stormsteg.

Visst är det en härlig tid just nu. Sol, +20 grader, skördetid, skaldjurstid, nya roliga kurser att anmäla sig till och dessutom planeringstid inför nästa vår. Ja, jag tänker på de beställda blomsterlökarna som snart hamnar i brevlådan. Som vanligt har jag beställt först och tänkt sedan. Var ska jag sätta alla nya lökar och den stora frågan: Var sitter alla de gamla? Inte markerade jag det med pinnar i våras, som jag hade tänkt. Nåja, här på Öland närmar sig den stora Skördefesthelgen och redan nu hörde jag några som hade svårt med nattsömnen, trots att flera veckor återstår. Vad gör man när hjärnan planerar på högvarv trots att kroppen vill sova?

3 kommentarer:

 1. Aj, jaa ... lökarna ... Tur att du påminde! Jag hade alldeles glömt bort de mängder med mininarcisser jag fyndade gratis i matbutiken efter påsken och som väntar i en korg under terrassen. Antingen får de hamna med de redan befintliga i gräsmattan eller så planterar jag helt enkelt i krukor/hinkar som jag gräver ner i grönsakslandet för övervintring. Vilket det blir får dagsformen bestämma.

  Kramelikramen till bästa Ölandsdamen!

  SvaraRadera
 2. Det har hänt mycket på din blogg sen jag senast var här inne. Du är flitig värre och så många fina bilder du har lagt in. Några 20 grader kan vi inte skryta med här men i dag på förmiddagaen var det ganska varmt och skönt ändå, men nu regnar det. Igen!

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Jag hoppas på att vindruvorna i söderrabatten ska börja mogna,annars får jag nog sätta en planta i växthuset också för man vet ju aldrig med vädret nuförtiden. Ja, du snart så börjar vi också med lite små semesterutflykter, för efter november så är mannen dagledig och då ska närområderna utforskas. Högst på listan står Simrishamn sen är det bara att beta av ställe för ställe. Skördefesten missas för mitt barnbarn fyller år just då, så det får nog bli skördefest om så där 10 år.....
  Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera