tisdag 25 september 2012

Färgklickar i det grå

Maskäten men lysande

Hedblomster, Helichrysum arenarium

Tunga vingslag över talltopparna

Björktrastgrafik

Silvrig vågkraft

Det har varit lite grå och trista dagar ett tag nu, men här på Öland börjar det lysa av pumpor och krukodlad ljung överallt. Skördefestförberedelserna pågår för fullt och stressnivån är hög. I min trädgård är det den lilla japanska lyktan som står för färgglädjen och ute i naturen hittade jag det ovanliga hedblomstret med sina glada, gula blommor. På en promenad i går fick de kalla nordliga vindarna mig att börja längta efter både fingervantar och kalsonger. Men  de stora havsörnarna uppskattade vindarna och seglade runt ovanför talltopparna och det var ett fantastiskt vågspel vid gattet in till Grankullaviken.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Japanska lyktan är så fin i höstfärger.
  Ja, det blir alltmer grått och trist, men idag skiner solen här och det är fantastiskt höstväder!!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 2. Visst är det så att alla årstider har sin tjusning, fast idag är jag glad att jag är jätteförkyld och inte behöver gå ut och vattna!

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Jag har myst varje dag det regnat för trädgården behövde verkligen den här blötan, men så har vi ju inte fått lika mycket regn som uppe hos dig. Ganska konstigt med tanke på att ön inte är så lång. Har du varit hos plantförsäljerskan i Kroken som de skrev om i Skördebladet, annars har jag deras mailadress i ett inlägg. Ska ta mig dit i vår och söka mig lite udda träd och buskar. Ha det gott och hoppas ni får fint väder på skördefesten, Karina.

  SvaraRadera