söndag 2 september 2012

I växthuset
Jag gissar att det finns fler än jag, som hela tiden anpassar sig efter växterna. Som böjer sig, tar extra långa kliv eller går omvägar för att trädgårdens växter breder ut sig. Som inte kommer sig för att binda upp, klippa av, plantera om. Känns det igen? I mitt växthus går jag nu dubbelvikt och får ändå mogna vindruvor som trillar ner innanför halslinningen så fort jag stöter emot klasarna. Dessutom får jag klämma mig förbi i mittgången där en självsådd curryört har brett ut sig och då får jag alltid stödpinnen till en tomatplanta petande in i ryggen. Häromdagen fick jag nog och förpassade curryörten till en stor kruka. Nu kan jag placera den var jag vill och dessutom forma till den lite snyggare i vår. Ett litet steg för mänskligheten men ett stort kliv för undertecknad!!!

6 kommentarer:

 1. Jag är imponerad !!

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Känns nog igen, ja:) men skulle väldigt gärna vara så vindruvsberikad att det föll mogna vindruvor ner i halslinningen. Lyckost!

  Ha en fin söndag,
  här skiner solen

  kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Jo så är det ju...NÄR jag hade växthus och trädgård..fem år sen, hade jag skördetid nu..druvorna i växthuset..och björnbären..härligt.
  Dina druvor är otroliga..
  ..hihi de trillar lite som de vill ibland..
  Kram Karina

  SvaraRadera
 4. curryväxten är ju härligt, dels sså doftar hela växthuset curry och så kan man ha den som krydda.

  margareta

  SvaraRadera
 5. Hej på dej Kerstin! Här är jag! Nu fick jag dåligt samvete för jag inte har använt bloggen på ett tag! Känns ändå skönt att vara saknad och jag tror mig kunna lova att snart bättra mig! Mycket får jag skylla på att handen och armen har varit i gips, med skenan funkar det bättre. Sen har vi rätt mycket att göra på jobb nu med nya elever. Skulle tro att det lägger sig framöver... efter föräldramöte, lotsmöten, åtgärdsprogram och läger :-) Under den här tiden har det fungerat mycket bättre för mig med facebook. Passar också på att försöka göra mig kvitt den där envetna människan genom att inte vara så aktiv. Få se om det lyckas.

  Jag har ju en del bilder att visa bland annat från Prag och det vill jag göra på bloggen.

  Sådär fungerar det i mitt drivhus också. Vi har låtit det växa hej vilt så man kan inte gå in där utan att stöta i en massa. Dina druvor ser smaskiga ut, vad är det för sort jag har burgunderdruvor.

  Visst är curryn väldoftande tyvärr så frösådde sig inte min planta jag hade förra året. Men vi har en del andra sorters kryddor. Nu har det gått nästan en månad med byggställningar och annan röra på tomten så nu ser jag fram emot att kunna ut och donas med fönster och annat. Allt tar ju sådan kraft när man är handikappad... men det ska gå. Det får bli i små portioner. Kram från Ingela som saknar dina vansinnigt roliga kommentarer! Tills det blir ändring hoppas jag att du besöker mig på facebook. Kolla vad jag råkade ut för igår ;-))

  SvaraRadera
 6. Så härligt det ser ut o visst gör man allt för växtligheten...

  Precis så är det.... jag har samma förutsättningar i mitt växthus..idag klippte jag faktiskt ned fem kasar som hängde mitt framför ögonen typ..så goda dina ser ut..söta läckra o alldeles underbara. Mina är röda..och klotrunda.. supersöta..

  SvaraRadera