onsdag 8 juni 2016

*****- stjärnigt för kossor

 
Femstjärnigt boende har de flesta av Ölands kossor nu. Tänk att ligga lugnt och idissla med utsikt över havet och lyssna till näktergal och vågbrus.
 
 
Eller till och med ta sig en liten middagslur.
 
 
Det är vackert nu med alla blommande oxelträd, men vi väntar på regnet. Utan det förvandlas snart allting till en trist, brunbränd stäpp.
 
 

3 kommentarer:

 1. Här börjar det också bli mer och mer likt en stäpp - alltså på tomten! Igår planterade jag en massa sommarblommor i "lyxrabatten" framför rosenspaljén och då var jag tvungen att vattna. Och det gjorde jag faktiskt med slang...men från vår brunn, så ingen kan klaga! Men gräsmattan kan man ju inte ödsla brunnsvatten på, så den är helt brun på sina ställen. Normalt brukar jag vattna även den, men det har jag alltså inte gjort i år så det ser hemskt ut.
  Just nu så hör man åskan långt ut över havet. Vi ska få betydligt svalare (skönt, det är sol och 22 grader just nu)och molnigt, men nåt regn blir det troligtvis inte förrän tidigast i morgon eftermiddag och på fredag.
  Tänk, vi som är Stockholmare har blivit precis som bönderna - vi tänker bara på väder just nu!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. det är härligt för kor som fortfarande får komma ut på bete. helst med tanke på den försämrade beteslagen. nog bör djuren få ha ett bra liv innan dom slaktas.

  SvaraRadera
 3. Vi fick som sagt 8,5 mm idag men nu blåser det något förskräckligt, så trots att det är uppehåll så vill man inte gå ut. Man är aldrig nöjd.....
  Kram
  Susie

  SvaraRadera