tisdag 7 juni 2016

Omni hör nå´t i luften som surrar...

 
Det var något som surrade i huset! Vi lyssnade och letade. Aha, det kommer från gästrummet på övervåningen. Men oj! En getinghona hade börjat arbeta på ett bo i snedtaket ovanför lampan. Kanske inte så uppskattat av andra gäster som har bokat in sig under sommaren. Nu är boet borta och getingen får börja på ny kula någon annanstans.
 
 
Nationaldagsfirandet på Skäftekärr gick lysande! Trumpetspel, körsång, högtidstal och för dem som ville, förtäring från Café Svea.
 
 
På kvällen, när allt var avklarat, bara måste jag ha en liten sväng i naturen. En näktergal sjöng ihärdigt i en buske. Jag smög runt busken i många varv, men det lyckades hela tiden komma en kvist eller ett löv i vägen. Nåja, man ser i alla fall hans vidöppna näbb där de vackra tonerna fullkomligt rinner ut oavbrutet.
 
 

1 kommentar:

  1. Jaa, det är så fint att höra något bra om vårt avlånga land. Vi skall nog inte klaga så mycket, vi har haft det för bra tror jag i stället.
    Tänk på hur det är runt kring oss, med krig och allt möjligt. Visst har vi något att fira.Vi glömmer så lätt, tar allting så lätt, ha, ha ja det är inte lätt-

    SvaraRadera