tisdag 2 februari 2016

Glada nyheter i tidningen idag

 
Som lite motvikt mot krig och hemska virus som drabbar ofödda barn, stod det i vår tidning idag att de första snödropparna hade slagit ut en bit härifrån. Får se hur det blir i min trädgård. Håller de samma schema som förra året ska de finnas där om ungefär två veckor.
 
 
Jag har också nåtts av meddelanden om att vintergäcken är på gång i Kalmartrakten. Härligt!
 
 
Det råder allvarlig vattenbrist på Öland. Det upptäcktes, eller åtminstone larmades ut för några veckor sedan. För oss "vanliga människor" är det långt ifrån någon nyhet. Redan förra våren talade till och med vår granne 80++ om hur lågt vattenståndet var i hennes brunn. Hon kanske kan få jobb som konsult åt kommunen?!
 
 

4 kommentarer:

 1. Här på Jössebacken har vintergäcken börjat titta upp. Hurra!! Kram Inga

  SvaraRadera
 2. I land blir lite konfunderad över en del "nyheter" som vi vanliga dödliga har vetat om mycket länge. Men...det är klart har dom inte så mycket att skriva om så måste dom ta till sådant!
  Snart blir jag tvungen att gå ut i trädgården och leta vårtecken. Fast det är så ruggigt väder just nu (alltså grått), så jag skulle nog ha gjort det i morse istället! Då var det strålande sol, vilket det har varit i flera dagar - sen blir det grått och sen blir det på kvällen. Hm...
  KRAM
  Susie
  Susie

  SvaraRadera
 3. Första ordet skulle naturligtvis varit IBLAND och "sen blir det regn..." skulle det också varit. Ibland går det snabbt och slarvigt!
  KRAM IGEN
  Susie

  SvaraRadera
 4. Jag har minsann hitta snödroppar idag jag också. Visserligen bara knoppar, men ändå!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera