tisdag 16 februari 2016

Utflykt med lite shopping

 
Det var ytterligare en grå och trist dag igår och vi bestämde oss: "Vi åker till Kalmar och handlar lite på IKEA." Jag har länge känt att vi behöver nya bäddmadrasser, så det kunde vi titta på.
 
 
Efter en lång promenad styrd av pilarna i golvet, nådde vi fram till avdelningen för bäddmadrasser. En ung dam informerade oss om de olika typerna som fanns att välja emellan. "Man bör byta ut sin madrass när den är fem eller kanske senast när den är tio år gammal" sade hon. "Ja just det" sa jag och var samtidigt beredd att diskret sparka till på maken om han såg ut att vara på väg att öppna munnen. Han är ofta onödigt ärlig och våra madrasser hade vi sovit på i sexton år.
 
 
Vi valde i sortimentet och fastnade för var sin sort. Vi har lite olika behov när det gäller sängkomfort. I dag på morgonen ska vi klippa upp plastförpackningarna och bädda om i sängarna. Spännande!
 
 

4 kommentarer:

 1. Ibland saknar jag att vi inte har något IKEA här på ön, men för det mesta är jag glad. Det skulle nog bli en massa IKEA-saker här hemma då! *fniss* I Stockholm bodde vi ganska nära IKEA i Skärholmen, man svischade dit på 15-20 minuter men herregu´ vad trött man blev på att shoppa där. Fast på den tiden gick man direkt till den avdelning som hade det man var ute efter. Nu när vi är på fastlandet en vecka varje år så är naturligtvis ett IKEA-besök roligt. Men då måste man besöka ALLA avdelningar vilket gör det hela väldans jobbigt!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Ha,ha du är för härlig, håller med Dig, De har väldigt brått ibland att vara
  ärliga, jag har sparkat och knuffar många gånger, men vad hjälpte det.
  Kom på nu att min sista madrass fyller 5 år i april. en den får duga ett bra tag till , den kanske bliver tonåring- Stor kram från Hajan

  SvaraRadera
 3. Tänkte jag skulle titta in till dig för att se långt våren har kommit på Öland!
  Vi har också varit på IKEA idag, och bytt ett nytt påslakan som det var hål i.
  Ute har vi ett fantastiskt väder sol och 12 grader, och småfåglarna är alldeles yra och sjunger ikapp. Några enstaka tranor har setts flyga norröver.
  Vårkramar Karin

  SvaraRadera
 4. Vi åker också på utflykt till IKEA i Linköping - mest på skoj och när jag behöver förnya mitt orkidéförråd. Prylar och saker har vi nog av här hemma. När det gäller bäddmadrass har vi bara en stor, som jag, som tycker om att ligga relativt hårt, har köpt. Maken anpassar sig snällt.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera