fredag 1 maj 2015

Färdigeldat

 
Så har Valborgsmässoafton passerat. I Byxelkrok var det traditionellt firande med brasa, vårtal, körsång och fyrverkeri.
 
 
Den eminenta manskören, Neptuni drängar, som övar en gång om året och uppträder en gång per år, var förstärkt med Favoritkören och mäktigt trumpetspel.
 
 
Ett fyrverkeri skänks varje år av ett företag i branschen. Inte min stora förtjusning men onekligen vackert.
 
 
Så falnade elden och i dag återstår att städa bort den stora askhög som blev kvar.
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Det var faktiskt första året när jag inte såg några raketer.
  men saknade inte dem alls.
  Hörde att föreningarna inte har råd med dessa raketer längre. Så skönt för alla djur kan jag tänka mig.
  Här just nu regnar det ett fint härligt vårregn

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder från en vacker miljö, det är något alldeles speciellt med traditioner, viktigt för oss tvåbenta varelser. Men jag gillar inte raketer, de injagar skräck i både fåglar och däggdjur och skadar miljön så just den traditionen tycker jag är dags att avsluta.

  /Gunilla

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Gunilla om att den traditionen borde avslutas nu med en gång helst. Djur av alla de slag ska inte behöva lida för vårt höga nöjes skull. Man ser efteråt hur miljön skräpas ner efter raketskjutningar och att folk inte städar upp efter sig. Jättetrist ! Min lilla vovve blir rädd för ljuden och många med henne.
  Men som sagt jag hoppas du Kerstin hade en bra Valborg. Här var det kallt och vi höll oss inne mest.
  Kram/ Marie

  SvaraRadera
 4. Här firades Valborg inomhus. De iskalla vindarna gjorde att jag inte kände för (som man säger numera) att gå ut och titta på majbrasan. Vi får sjunga lite vårsånger i kören på tisdag i stället. Här i Söderköping finns Söderköpings Manskör som också bara repeterar en gång om året och också uppträder en enda gång varje år. De brukar sjunga förvånansvärt bra trots det.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera