lördag 16 maj 2015

Ny fågelart siktad i Böda hamn

 
Jag gick på vägen som går igenom fågelskyddsområdet norr om Böda hamn. Långt ute, alldeles vid strandkanten såg jag denna, för mig okända fågelart. Ja, det måste ju vara en fågel av något slag eftersom det är totalt förbjudet för människor att vistas bland fåglarnas häckningsplatser under denna tid på året. Stora skyltar med text på flera språk informerar om detta!
 
 
För övrigt var det en underbar morgon med näktergalssång och full fart på alla sångare som letade mat bland trädgrenarna.
 
 
Gullvivorna blommar överdådigt och en del försommarblomster börjar sticka upp. I morse hade vi en liten, liten släng av frost....
 
 
...så än får vi gå med båd´strumpor och skor. Det är bara turisterna som går i shorts ännu så länge. Man känner igen dem på kläderna, säger vi fastboende och fnissar lite.
 
 

5 kommentarer:

 1. Så underbart ditt inlägg var i dag, det gäller att vara med vid era promenader så att Ni inte missar någon
  nykomling. Det är tur att Ni är så kunniga.
  ha det bra önskar Harriet

  SvaraRadera
 2. Jo då, jag har också sett "turistar" i shorts och kortärmad trots snålblåst och bara 8-10 grader varmt.
  Vi fastboende pendlar mellan sommarjacka och vinterjacka och tar man sommarjacka vill det till att man har en halsduk eller något extra värmande under.
  Ha en skön vårhelg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin,
  danke für die Grüße. Ich kann dir versichern, das die 2 deutschen Touristen, die gerade hier in Nord Öland unterwegs sind, immer warm angezogen sind. Und wir wundern uns immer, das die Schweden, wahrscheinlich sind es Touristen, in kurzen Hosen herum laufen :-)
  Kram Marlise

  SvaraRadera
 4. Hi hi . . . så fort solen visar sig åker brallorna av, *fniss* Nä men i varje fall mer lätt klädda fast det blåser kallt.
  Håller med att än får vi gå med strumpor och skor . . . .
  Så intressant med fågeln, men vilken det var kunde du inte se då ? . . .
  En vän berättade som är fågelskådare, att han skickade ett facebook meddelande att han sett en ovanlig fågel på en viss plats. Det dröjde inte länge förrän där kom massvis med folk, sen var friden slut, *fniss*
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 5. Mitt barnbarn som fyller sex i juli badade i havet igår. Själv kunde jag inte följa med Mirrfamiljen till Öland eftersom vi hade en åttioåring att uppvakta. Synd när folk inte respekterar fåglarnas häckningsområden. Här ute hos oss i skärgården är det förbjudet att stiga iland på en del öar under den här tiden.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera