söndag 8 februari 2015

Varmt ute....hmmm

Februari 2010

Allt hetare på norra Öland, stod det i tidningen i går. Vid fyren Långe Erik har vädret bokförts regelbundet sedan 1901 och i år slogs det gamla värmerekordet som var från 2008. Nu har vi 9,5 grader plus i medeltemperatur under året.

Februari 2011

Ett varmare klimat kan ju låta som om det är precis vad vi längtar efter, men samtidigt för det med sig stora förändringar i både väder och natur. Stormar, översvämningar, de kalla zonernas djur som får det allt svårare att överleva, skadeinsekter som sprider ut sig med mera, med mera.


Bengts kameler februari 2012

Februari 2013

Februari 2014

Februari 2015
I dag har vi riktigt hårda vindar men bara ett tunt lager snö varvat med stora partier barmark. Havet är isfritt med undantag för en tunn skorpa långt inne i de grundaste vikarna. Inget lockande uteväder trots nästan + på termometern.4 kommentarer:

 1. Nu hände något jag åkte ur, ibland är det lite lustigt.
  Jag skriver väl igen då, att här är det 3,4 + , var ute och hämtade min köttgryta som
  jag hade på min balkong. Det var varmare i går, satt ett tag där. Hade både pläd och filt. Inte så bra och inte så skönt heller, men vackert var det.

  SvaraRadera
 2. Den här temperaturen med några grader under nollan är helt perfekt, tycker jag. Synd bara att solen värmer så pass att det blir slaskigt fram på dagen. Men visst hade vi mer snö och kallt förra året. Fast februari är inte slut än...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 3. Ja det är mycket med det där..ibland känns det svårt att förstå att det är varmare..men så är det väl generellt kan jag tro.

  SvaraRadera
 4. Intressant bildspegel från år till år.
  Antagligen har det varit upp och ner under miljoner år. Temperaturen mättes ju
  inte långt tillbaka i tiden. Vi är tydligen på uppgång just nu, och det blir
  ändringar i naturlivet.

  Ruth i Virginia

  ''

  SvaraRadera