torsdag 5 februari 2015

Det strävsamma paret


Det strävsamma paret, ja, det handlar inte om gubben och mig utan om gubben och hunden. De börjar bli lite till åren båda två men varje morgon går de sin runda runt byn. De håller koll på allt som händer och inte händer, t ex om det inte ryker ur någons skorsten där det borde ryka. De stänger uthusdörrar som fladdrat upp och ställer tillbaka omkringblåsta föremål. De lägger märke till bilspår som inte borde finnas på husens infarter eller om någons fönster plötsligt ser misstänkt immiga ut, som om vatten står och rinner någonstans. Den här morgonrundan är bra, inte bara för gubben och hunden utan egentligen för hela vår by!


Lilla vovven var tre år när vi övertog henne....


...och nu blir hon snart 10 år. Lite vitare i ansiktet och lite ulligare i pälsen, men ännu så länge hänger hon med. Precis som våra tänder som fick med beröm godkänt vid tandläkarbesöket i går. Skööönt!4 kommentarer:

 1. Oh så härligt att läsa, jag blev faktiskt lite tårögd, finns inget så fint som den vänskapen. Oh vad jag känner mycket, miste förra året en Schäfertik NZY hette hon. Vilka band jag kände med henne, hon var inte min, utan min dotter och mågs hund .Men hon älskade oss alla. De är verkligen flockledare, hon såg med en gång
  när någon reste sig och försvann. Satt sen och väntade till den personen kom tillbaka. Så underbart för din make också. tack det var så fina ord Hajan

  SvaraRadera
 2. Duktig familj du har och så rar hund!
  All lycka till er alla i fortsättningen! Kram

  SvaraRadera
 3. Världens finaste vovve ! Hoppas hon får följa er länge till ! Kram till er båda från Marie :)

  SvaraRadera
 4. Hej Bosse och Kerstin. Vi kommer ned till påsk. Då blir det både Löttorpsboa och lite lek med hunden. Tygleksaken är kul att hämta tycker hunden. Mycket vackra bilder.
  Farfar Hasse på Mellböda.

  SvaraRadera