tisdag 3 februari 2015

Mer från Trollskogen


Sångsvanar! Visst är de vackra. En liten grupp svanar rastade i viken in mot Trollskogen under helgen. Ödemarksfågeln, som helst häckar i avlägsna skogssjöar på tundran och också är Finlands nationalfågel om jag inte tar alldeles fel.


På senare år har den utökat sina häckningsområden och det är inte alldeles ovanligt att se en sångsvan här även under sommaren. Den här lilla flocken på totalt tolv svanar hade sällskap med en grågås.


Öland, ett Nordens Provence? Tja, kanske. Nedanför blomkrukan vid entrén till Trollskogen växer denna självsådda lavendelplanta och runt parkeringen breder robiniaträden ut sig som ett riktigt ogräs.

I dag i gryningen visar termometern på -5. Rekord för denna vinter! Å andra sidan är det helt vindstilla, så det känns riktig skönt ändå.4 kommentarer:

 1. Hej där nere på ön! :-)
  Å här snöar det för fullt...yrsnö...har väl kommit sådär nån dm under natten och inte har jag varit i kojan på en vecka...det har varit sånt väder så det inte varit ngn idé...å foten haltar å är svullen...ja så det kan gå...satt i nya soffan och skulle kliva upp ur den och satte foten snett och stöp i golvet som en fura...så kan det bli med nya grejor som inte är inkörda! :-) ...du skulle sett foten alldeles strax efter...svullnade upp som en tennisboll i vristen direkt liksom...ja, jag blev faktiskt lite chockad! Men men...det är lindat nu och det känns väl hyfsat och att det är på rätt väg hoppas jag så det inte blir några efterverkningar av det.
  Ja, det är innesittarväder här och då får man väl jobba lite med bilder som ligger och väntar på att få se dagens ljus någonstans...om du vill så har jag lagt in en hel del bilder på steffelodi.se - Senaste...vill inte lägga ut för mycket på the blogg...blir lite enahanda och tjötigt med bara fåglar i allmänhet och örnar i synnerhet så det blir lite annat on the blogg framöver...har redan börjat som du säkert sett...så får jag se hur det blir framöver...är lite sugen på o dra ut och plåta vinterbilder/natur men fortfarande så pysslar vi lite med allt möjligt här hemma...konstigt å säga hemma...här?....jaja...man vänjer sig väl efter ett tag...då vi bott in oss...vi får se vad som händer och fötter!
  Ha en fin dag och vecka!
  Nu är´e kaffe! :-)
  Steffe

  SvaraRadera
 2. Det är så vackert med svanar. Vi har svan här hela vintern, men det är nästan bara knölsvan. Sångsvanarna är lite elegantare tycker jag.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Svanar är så fina, dessa svanepar är lite romantik över, tycker jag
  förr sade man att de aldrig överger varandra, är det så ?

  SvaraRadera
 4. Kan inte se någon skillnad på svanar - men det finns väl, antar jag. Underbart vackra kort med all gråhet.
  Kram

  SvaraRadera