onsdag 11 februari 2015

Pelargonium australe och annat grönt


Så här års suger man åt sig av allt som lyser fräscht och nygrönt. De här buddlejabusken vid naturum Trollskogen kunde jag förstås inte passera utan att ta en bild av de små bladen som riktigt myste i solen och värmen.


Hemma har jag ett bord täckt av små krukor med pelargonen Australe, en vild pelargon som jag har haft i flera år. Sorten blev också utsedd till Årets pelargon för några år sedan.


Nu har jag ganska hårdhänt delat min stora planta i femton små delar och till min stora glädje ser alla ut att komma igång och växa på sig. Jag tänker sälja en del av plantorna under "Öland spirar" i början av maj. Det är vårens motsvarighet till Skördefesten och den lockar allt flera besökare.


På fönsterbrädan blommar redan en av mina andra skönheter. Jag har förstås tappat bort namnlappen men den har mjuka ulliga blad, som jag måste känna på ibland.2 kommentarer:

  1. Vi pratade just om att damma av lössen från pelargonerna och stapla dom i vår söderfönster.

    SvaraRadera
  2. Visst är det roligt när man hittar något som man precis glömt bort. jag hade 4a hyacinter som fick stå utan jord , bara lite mossa.
    Och vilken överraskning för migsom inte har gröna fingrar, nej de måste vara skära, gris.skära.. Det kommer säkert mer snö, men det bryr jsag mig inte om, vi går ju åt rätt håll i alla fall. tycket Hajan

    SvaraRadera