tisdag 21 januari 2014

Vintriga trädgårdsprydnader


Jag gick på spaning i trädgården i går. Det händer mycket där i det tysta,trots att det ser väldigt lugnt ut vid en hastig blick genom fönsterrutan. Jag stannade till vid julrosorna. De hoppades på en bra väderprognos framöver så de kunde sträcka på sina hoprullade stjälkar igen och visa upp sig från sin vackraste sida.


Krukan med timjan står i ett skyddat läge inträngd bakom rosmarinen och visade till och med upp några pyttesmå blommor som knappast syns på bilden. Strax intill låg en hel hög med små, lätta dun. Av färgen att döma var det en av gråsparvarna som hamnat i sparvhökens klor.


Jag fortsatte förbi de stora pumporna, kvar från skördefesten. Av dem återstår nu endast några gula fläckar i snön. Efter bearbetning i några hungriga magar har de sedan återkommit som trädgårdsgödsel i form av små bruna rådjurskulor. Den senaste veckans hårda vindar ihop med några minusgrader har skapat fantasifulla isformationer vid dammens vattenfall.


När solen tittar fram en kort stund ibland gnistrar det i alla regnbågens färger när solstrålarna bryts i isens spektrum.


1 kommentar: