lördag 11 januari 2014

Inte bara regn

Det har regnat mycket de senaste dygnen, men det är inte bara regndroppar som blöter ner oss som bor havsnära. I går stänkte det oavbrutet på bilen när vi körde utmed kusten och efter att ha tagit några bilder fick jag putsa både glasögon och kameralinser rena från havets salta droppar. Det blåste ordentligt och när jag betraktade vågdalarna tänkte jag på vår segelsnipa, som vi hade tidigare i Trosa skärgård. Den var ganska rejäl, men skulle ha rullat ordentligt på det här oroliga havet. Sent i går kväll när vi körde hem från ett trevligt kalas virvlade det snöflingor i luften. I dag är de borta och jag läser om blommande vintergäck i morgontidningen.


6 kommentarer:

 1. Den andra bilden är suverän!:)
  Här har vi ett tunttunt snölager på gräsmattan...lite vitt puder har fallit under natten och vi har en minusgrad. Jag gissar att allt försvinner bara dagen är här
  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att alla bilderna är suveräna. Bara att gå ur bilen och försöka fotografera i sådant oväder är en prestation!
  Kram

  SvaraRadera
 3. I dag har det snöat i flera timmar nu. Men jag ojar inte mig, det är mycket ljusare ute. Såg i morse från Niagara-fallen på TV. 15 eller 16 som dött i USA av denna bistra vinter. Utegångsförbud på vissa orter. Så bra vi har det ändå, just nu i alla fall.
  nu måste jag göra något nyttigt, har varit vid datan
  hela förmiddagen. Vi kanske ses ikväll på slottet, på middagen. ha, ha lite roligt måste man ha.
  kram Harriet

  SvaraRadera
 4. Nej, det är snö också :)
  Det är fantastiska bilder du har tagit. Jag gillar dem !!

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Inatt kom vintern hit till oss med ca en decimeter snö och några minusgrader och det blev med en gång mycket ljusare därute! Verkar som att snön kom för att stanna den här gången eftersom minusgraderna blir kvar framöver!
  Ha en trevlig helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 6. Vilka häftigt dramatiska bilder..mmm blött är det på alla håll. Men nu kommer snart vinterkylan..:D

  SvaraRadera