söndag 5 januari 2014

Många pling i inkorgen

Bilder från "vår" brygga i Trosa skärgård juldagen 2013Tusen tack för alla härliga och roliga kommentarer i går. Det plingade oupphörligt i inkorgen och telefonen. I dag fyller min väninna i Trosa år och jag kom att tänka på en av alla hennes födelsedagsfester. Vi hade riktigt roligt, vi åt marinerad fruktsallad (i stark marinad med många procent) och övade golfslag på någon konstig inomhusbana för golfträning. Men höjdpunkten var faktiskt hemfärden. Det var ovanligt kallt med gnistrande snö, knarr under fötterna och en stjärnhimmel där stjärnorna satt så tätt att den nästan var helt ljus. Vi hade några kilometer att gå till vårt hus på en udde i Trosa skärgård och över åkrar och ängar svepte med jämna mellanrum ljuset från Landsorts fyr. Någon hare korsade en glänta, för övrigt var det alldeles tyst. Vi undrade hur många storstadsbor som någonsin får uppleva en sådan magisk natt.


6 kommentarer:

 1. Och där ligger båten, bara att ösas och så ut för att ro.
  De magiska nätterna delar man gärna med sig av om man bara kunde. De måste ju upplevas:)
  Ha en bra söndag!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder, ofattbart att det är mitt i vintern:)
  Underbart med alla era 50 år tillsammans och vilken härlig beskrivning av gemenskapen i äktenskapet! Stort Grattis! Önskar er många fina år framöver! Vi ligger många år efter då vi firar 19 år tillsammans nu i helgen, men så var vi också över 40 när vi träffades:)
  Ha en härlig dag!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Inte varje dag man kan stoltsera med att äta frukost med småfåglarna! Dagarna på Öland går alltid alldeles för fort, särskilt på vinterna när dagljuset inte visar sig så många timmar. Sparvar talgoxar blåmesar och nötväckor är i majoritet. Hackspettarna håller sig inne i tallskogen ännu, hamrar på har tydligen tillräckligt med mat. I morse vaknade jag av en duns mot sovrumsfönstret, en blåmes ändade sitt liv! hade hängt upp bollar i eken utanför och han blev alldeles för våghalsig! Igår en tur till havet och Sanbyborg, blåsigt inte mycket fåglar, sångsvanesträck vigg och några knipor. Över husen på Rosenborg svävar några korpar och ormvråkar då och då! Idag hoppas jag få syn på en "havsis" någonstans i skyn!

  SvaraRadera
 4. Ps Har hört om lansorts fyr, att man kan hyra in sig där....Har tänkt att det skulle kunna bli under året! Förra året var vi på Väderöarna, kallt men härligt.

  SvaraRadera
 5. Nä, det är synd om en del....om dom inte gör som oss; flyttar till landet!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Det låter otroligt härligt..jag kan lätt känna den känslan för du vet du har ett sätt att skriva o berätta som träffar mig så rätt..vackra bilder..fantastiska bilder.

  SvaraRadera