onsdag 22 januari 2014

Mera is


Vi har inte mycket snö här på norra Öland men isen bäddar in oss allt mer. Jag tog en promenad utmed Neptuni åkrar alldeles vid strandkanten i går eftermiddag. Den fortfarande ganska hårda vinden i ryggen och solen i ögonen! Kanske bättre än tvärtom, ifall jag hade gått åt andra hållet. Alla stenar utmed havskanten är glaserade av is och utmed en lång sträcka, där man annars med lite möda kan ta sig ner till vattnet och kalkstenshällarna, var det nu tjocka lager av svallis. Jag drog mig några extra meter upp mot land av säkerhetsskäl. Hamnar man för långt ut kan det bli rutschkana rakt ut i det iskalla vattnet.
6 kommentarer:

 1. Vackra bilder och vackert namn, Neptuni åkrar. Här lägger isen i vikarna. Den närmast oss (500 meter) är isen ca 12 cm tjock, men på andra sidan, mot havet till knappt hälften...men fullt gångbar

  kram

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas du inte är ensam ute och travar!? Det är så lätt att halka och bryta nått och då är det skönt med sällskap. Fast det är ju OK om man har telefonen med sig förstås - och om den har täckning!
  Har precis suttit och glott på min detaljerade karta över norra Öland för att se var vi ska ta vår långprommis med Santos när vi åker och hämtar växterna i april. Jag vet att det är fånigt tidigt, men jag ÄLSKAR att läsa kartor och får aldrig nog av dom. Varken pappersvarianten eller dom på nätet.....
  Helst vill jag till Trollskogen, men risken är att vi inte hinner. Det ligger ju allra längst upp och när vi hämtat växterna bär det nog raka vägen neråt, först på lunch någonstans (Ekerums Golf brukar vara bra) och sen till södra udden och Albrunna Perenner. Ja, ja, mycket att fundera på och riktigt kul ska det bli - trots att det numera bara är fyra av oss som ska åka. Alla andra har hopat av så det är bara två kompisar till oss som ska med. Vilket förmodligen blir jättetrevligt!
  Men mycket ska vi hinna med under dom här två dagarna, så det gäller att planera.....

  SvaraRadera
 3. Det är bra när man har förmånen att bo på en ö och kan välja vilken sida man vill vara på.
  Vilken fin dikt du har skrivit om vinden om stormen.
  Här har vinden mojnat något efter en vecka med stormbyar.
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Stenar med is har jag aldrig sett på Neptuni åkrar. Det måste vara väldigt vackert. Dina bilder visar ju det i alla fall!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag tycker Du tager så fina bilder. Stenarna i
  strandkanten, ser ju ut som du putsat till dem lite extra. Tänk vad fru Natur kan ordna till det ibland, och
  så vackert det bliver.

  SvaraRadera