lördag 18 januari 2014

Alla bär vi på samma längtan

Det är inte bara nyponen som lyser rödgula borta i busken vid dammen

Den vackra rödhaken lyser också upp det vintergrå, liksom fiskarna i dammen som tycker att det är för milt för att gå i dvala.


Vi var borta i går kväll och konversationen bland gästerna gick som det brukar, lite åt olika håll. Men så småningom kunde jag urskilja ett återkommande tema. Varav hjärtat är fullt talar munnen, heter det i ett gammalt uttryck och vet ni vad det var som alla hjärtan var fulla av på den här festen? Jo, fröer och plantor! Vi pratade om alla träd vi köpt och kommer att köpa hos Boel Ströö i Byxelkrok, vilka fröer vi snart ska så, vilka tomatsorter som är bäst osv. Visst är det härligt! Vi kommer närmare och närmare startskottet för trädgårdspysslet för varje dag som går.

4 kommentarer:

 1. Fast vi är inte alla lika :) Jag förstår mig inte riktigt på det där med trädgårdar...

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Det är klart att Ni väntar på, Ni som har en trädgård
  att påta i. Jag brukar följa Norrskenets Trädgård, så
  alla har samma längtan.

  SvaraRadera
 3. Det finns hopp om livet!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jaaaa det är mer än härligt..så underbart att ha någon att diskutera frö med. Jag har just lagt min order på Impecta. Kul kul.

  Nypon..jag är alltmer glad i just nypon av den ovala sorten. Skulle vilja ha en buske..så en vid vägkanten vid sommarhuset..den får jag väl nöja mig med att beundra när jag knallar förbi.

  Jag fick ett hjärta av nypon på tråd..jag hade det på trappan..några tjuvaktiga skator tog det för mig...grr o morr.

  SvaraRadera