söndag 1 december 2013

Ännu en julmarknad....men inte den sista

Årets julklapp: Öländsk Bygd

Stämningsfullt i Högby hembygdsgård

Högby vackra kyrka i julbelysning


Så var det avklarat. Ett trevligt författarmöte och boksläpp. Den äldsta deltagaren var 96 år och hörde inte till de skröpligaste. Han hade lite bråttom iväg för han hade lovat att skjutsa en dam någonstans på eftermiddagen! De yngsta författarna representerades av sin lärare i svenska och jag kunde meddela henne och alla andra den goda nyheten att hembygdskretsen kommer att ge ett stipendium till den elev som gjort de största framstegen i svenska vid vårterminens slut. Efter författarmötet var det julmarknad i de vackra kyrkstallarna vid Högby kyrka och jag var som vanligt med på ett hörn. En riktigt vacker och fin 1:a advent önskar jag er alla!


4 kommentarer:

 1. Detsamma till dig!

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Var tvungen att genast ta fram min detaljerade karta över Öland och kolla in var Högby K:a ligger - och till min förvåning låg den vid Löttorp!? Det är förmodligen där trädgårdsgänget ska bo på Villa Vila B & B. Vi hade en liten - vi var bara 4 - middagsträff igår för att gå igenom lite detaljer och kom fram till att det nog inte blir förrän i början på maj. Förra året i slutet på april var det ju väldans kallt fortfarande. Men maj är kanske i senaste laget.....
  TREVLIG ADVENT
  Susie

  SvaraRadera
 3. Die Jahrbücher: Ölandsk Bygd / Hembygdskreis liegen ganz viele in unserem Ferienhaus in Byxelkrok für die Gäste bereit. Aber nur bis zum Jahr 1998. Die neuen fehlen leider. Aber es ist toll, das es dieses Buch seid 1949 schon gibt.
  Einen schönen Advent wünscht
  Marlise
  De årsböcker: Ölandsk Bygd / Hembygdskreis är väldigt många färdiga i vårt hus i Byxelkrok för gäster. Men bara fram till år 1998. Den nya saknas tyvärr. Men det är bra att den här boken är 1949 redan finns.
  Trevlig Advent
  Marlise

  SvaraRadera