tisdag 31 december 2013

Trådtrassel

Dagens bilder är från våra gamla hemtrakter i vackra Trosa skärgård, där vi tillbringade julhelgen.
Jag är ganska bortskämd egentligen med teknisk uppbackning. Den gamla,slitna ledningen från stolpen ute på gatan, som går till mitt hus, rymmer både fast telefoni, dator och en hel mängd TV-kanaler, utan att jag egentligen förstår hur det kan vara möjligt. Men...igår var det plötsligt stopp! Telefonen fungerade, TV-n fungerade, datorn fungerade också men uppkopplingen till Internet ville sig inte riktigt. Jag stängde av och satt på, startade om, drog ut sladdar och satt dit dem igen. Ingenting hjälpte. Snälle maken satt 21 minuter i telefonkö till Telias support. Precis när han kom fram fungerade det hela. I två minuter!! Vi gav upp och gjorde annat under några timmar innan vi försökte igen. Nix, pix! Inte nu heller! Ny telefonkö, maken lade flera patienser på skärmen och jag läste några kapitel i Oates nya bok innan vi kom fram igen. Jaha, allt ser så bra ut! Hmmm? Men på den nya routern som ni fick för någon månad sedan finns det en liten, liten knapp långt under. Med stel rygg och utrustad med ficklampa lyckades maken krypa under databordet, hitta knappen, stänga av och sätta på igen. "Varde ljus och det blev ljus".
Så...utrustade med piller till hunden och en mycket liten flaska champagne till oss kommer vi nu att fira nyår, förhoppningsvis utan alltför mycket smällare och raketer runtomkring med tanke på vovven och alla andra djur som inte gillar det. GOTT NYTT ÅR!
6 kommentarer:

 1. Tack för i år,och ett nytt gott år önskar jag dej.
  Hälsningar från Kerstin i Rimbo

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig ett riktigt gott nytt år !

  SvaraRadera
 3. Önskar dig och maken ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. så bortskämd man är, tänker ju aldrig på
  sådans bekymmer som Ni haft. Så bra att det funkade till sist.
  Gott slut vi hörs nästa år

  SvaraRadera
 5. Ja, det är bra med IT-teknik.....så länge den fungerar! *fniss*
  Här ska det också firas, men vi hoppas verkligen att inga "nya" Ekstabor sätter igång med nått fyrverkeri. Santos är nämligen väldigt skotträdd.
  Rolle kom precis in och visst, dom har redan börjat smälla långt bort så Santos ville inte kissa och bara gå hem igen. Men Rolle gick en liten bit och pratade lugnt med Santos - och då kissade han när han kom tillbaka till vår tomt.
  GOTT NYTT ÅR
  Susie

  SvaraRadera