lördag 7 december 2013

Varde ljus

Det kom ett brev:
Bästa elkund. Er förbrukning av el ligger si och så många procent över genomsnittet av 100 lika hushåll inom 3 mil. Här är några spartips: Byt ut lampor mot lågenergilampor. Stäng av gamla reservkylskåp.(?) Titta på energimärkningen när ni köper nya produkter.

Bästa elbolag: Vi köper inte det här. Vi har ALLTID legat under genomsnittet med vår elförbrukning och har inte ändrat levnadsvanor. Vi har..... (lång,tröttande uppräkning av allt vi gör för att hålla energiförbrukningen nere). Vi vill se den här jämförelsen i detalj för vi tror inte ens att det finns 100 jämförbara hushåll här i vår närhet och av dem som finns tillbringar en stor procent åtskillig tid i södra Europa under vintern. Enligt våra egna beräkningar baserade på era uppgifter ligger vi också 248 kWh lägre än under motsvarande period förra året.

Bästa elkund: Det ser ut som om ni har gjort vad ni kan för att minska elåtgången. Vi ska be vår kundtjänst återkomma till er med redogörelse för hur jämförelsen gått till.

Den som lever får se!!


3 kommentarer:

 1. BRA att ni röt till! Man blir ju så vansinnigt trött på alla pekpinnar som skickas till en från mundigheter och bolag, men som inte är underbyggda korrekt!!
  TREVLIG - VIT - HELG
  För ni har väl fått lika mycket snö som vi!?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Lycka till med elbolaget, de är inte roliga!
  Här har det blivit vitt och fint med ett par cm snötäcke!
  Ha en trevlig Andra Advent!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Va?! Menar du på allvar att ni fick en sånt där brev PÅ RIKTIGT?? *ruskar förundrad på huvudet*

  Undrar just hur många onödiga kW-timmar de själva förbrukat på att få iväg dessa brev till alla dem som de tydligen tycker ska klippa el-kablarna och återgå till stampat jordgolv och lampa med sältran.

  SvaraRadera