fredag 13 december 2013

Luciamorgon


Luciatid i mörkaste december. Det stämmer inte riktigt! I går sken solen när jag gick min promenad utmed stranden och idag rodnade himlen i öster medan jag tittade på Luciamorgon på TV-n. Utanför fönstret körde skolbussen förbi ovanligt tidigt och utanför vårt lilla dagis här i byn stod det ovanligt många bilar parkerade.

Som Lucias vita linne lyste den tappade fjädern emot mig i strandgräset. Vilka konstverk de är egentligen, fågelfjädrarna!

Högt ovanför seglade en som hade alla fjädrar i behåll. Havsörnen var ute på spaningstur. I dag ska jag förbereda lite för gäster som kommer i kväll. Stiltonosten till pepparkakorna och glöggen är redan inhandlad. Trevlig Lucia på er!3 kommentarer:

 1. Hej Kerstin
  Trevlig Lucia på er, Hälsningar från Tyskland
  Marlise

  SvaraRadera
 2. Trevlig Lucia önskas dig också Kerstin från en annan ö i havet, lika solig och blåsig som din. Här kände vi av Ivars svans eller vems det nu var i natt, men nu har det lugnat och solen skiner igen.
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer med Karin här ovan, att vi nog fick känna av vinddraget vi med. Imorse kunde jag konstatera att parasollet, det nedfällda, på terrassen vält omkull, den astunga, gjutna betongfoten till trots. Och ute på gården fick jag plocka vedträn, som blåsts ut från det nybyggda vedförrådet. Det du!

  Ha nu en riktigt mysig kväll i trevligt sällskap av vänner och vällagrad britt!

  SvaraRadera