tisdag 9 januari 2018

Farfars födelsedag

 
Min farfars födelsedag idag och Gunnar har namnsdag! Min farfar hade en bror som hette Gunnar. Ingen av dem var mycket för moderniteter som telefon, men en gång om året hände det. Ofta satt vi bänkade runt födelsedagskaffet hemma hos farmor och farfar då telefonen ringde. "Nu ringer Gunnar" sa farmor, "svara du". Samtalet utspann sig alltid enligt följande:
-Hallå!
-Grattis på födelsedagen
-Grattis på namnsdagen
-Hur är det annars då
-Bra, hur är det själv
-Bra, ja vi får väl ses något
-Ja, tack för att du ringde
-Hej då
-Hej då
 
 
Minus fyra grader idag och den här renfanan som envist blommade för några dagar sedan har nog fått ge upp nu. Kom att tänka på damen som försökte lära sin dotterson namnen på de vilda växterna. Han hade glömt namnet på renfana och mormor försökte: Tänk på ett stort djur och så nästan som ett svärord.
Den lille gossen funderade en stund och så kom det: BJÖRNJÄVEL!
 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Tack för både den roliga historien och för kommentaren om snödroppar på min blogg - nu ser jag lite ljusare på dagen. Ska till frissan om en timme. I och för sig ganska trevligt - det är ju en väninna - men det är långt att åka. Tar väl c:a 35-45 minuter. Vi har också ganska kallt, 3-4 minus men solen är uppe så det blir väl vafrmare under dagen.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Det var en ståtlig militär, precis som det var på den tiden. Fattade att han levde,
  nu, men din Farfar skrev Du väl- Tant Harriet hänger inte med, tydligen-

  SvaraRadera