onsdag 29 april 2015

Vad pågår här?

 
Det är konstigt! Hur vi än städar och plockar undan, så hittar jag alltid en sådan här samling i kanten på bästa mattan.
 
 
Det är den gamla damen Chessie, 10 år, som av någon outgrundlig anledning alltid placerar sina kära vänner apan, strutsen, kamelen, pipbenet med flera just där trots att hon har en fin leksakslåda i hallen.
 
 
I helgen träffade hon sin "kusin" Lea som är 14 år. Gulliga valpar i all ära, men det är något visst med gamla hundar med all deras personlighet.
 
 

5 kommentarer:

 1. Precis så är det. Gulliga valpar i all ära men de mogna, kloka, åldrande hundarna är det något alldeles speciellt med. De finns i ens hjärta för evinnerliga tider, långt efter att de har lämnat världen. Jag kommer på mig med att tänka på mina vänner som jag hade en gång för längesen och märker hur jag ler.
  kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Men visst så känner jag också igen det där med placeringen av alla leksaker. Det ligger alltid på vardagsrumsmattan och mycket sällan där de borde ligga :)
  Det finns så mycket levnadshistoria i deras personlighet när de kommer upp i åren och de är så fina då, valpar i all ära.
  Din Chessie är verkligen en underbart, åldrande dam. Är så vacker ! Kusinen var också jättefin ! Hela deras ansikte lyser av klokhet. <3
  Ha en fortsatt bra dag !
  Kram/ Marie

  SvaraRadera
 3. Hahaha...samma här...kattleksaker i en korg.......här är det ungefär så här...gammelkatten ligger och tittar på när "slyngeln" leker och det är endast sån här töjbara hårringar man sätter upp hästsvans med som duger...Ullis har köpt ett helt batteri med såna och vartefter de försvinner under kylskåpet, sängen, soffan och för att inte tala om alla mattor så går de åt liksom...och det är kul så länge han får tag i dem...får han det inte så sitter han och gnälljamar att han inte får tag i ringen och får han tag i den så ska den kastas ut i hallen och apporteras och han kommer tebax med ringen i mun faktiskt...kul med en katt som apporterar liksom...så länge det är roligt vill säga...
  Idag ska jag njuta av det nya krysset igår...ringtrast!
  4 stycken nere vid Ockles kyrkogård...svåra men det gick till slut med honan...

  Hon är vacker din/er Chessie!
  Vi hade ju en boxer fram till -94 och den är i kärt minne...11 år blev den...finns mycket att le åt där...

  Ha en fin dag där på ön!
  Här är det mulet idag...

  Steffe

  SvaraRadera
 4. När tikarna börjar bli äldre, låtsas de att de är med valpar och samlar lite av varje omkring sig. Skendräktig alltså.
  Kommer ihåg det från våra hundar när jag var barn.

  SvaraRadera
 5. Visst är valpar gulliga, men precis som du skriver så är gamla hundar helt underbara! Min första hund Chico, en blandras mellan finsk spets och västgöraspets som tyvärr fick flytta redan efter ett halvår, blev hela 19 år. Rolles och min första hund Brasse - en strävhårig underbart snäll tax - blev 18 år och Penny, vår förra hund - en Lancashire Heeler - blev 16,5 år. Så nu hoppas vi på att Santos också ska bli riktigt gammal. Han fyller 8 den 28 juni och då ska han firas!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera