tisdag 21 april 2015

Utflykt till Kapelludden


Det var dags för våra gäster att resa vidare och vi följde med dem en bit på vägen, närmare bestämt till Kapelludden på Ölands östra sida.


Den vackra och välskötta platsen är inte bara en bra fågellokal.


Den har en lång historia också.


Egentligen var det inte den bästa dagen för ett besök på udden långt ut i havet. Nordanvinden blåste friskt och fåglarna drog sig undan i lä, men vi såg ändå några typiska Ölandsarter som skärfläcka och gravand.
I morgon blir det ingen blogg hos mig. I eftermiddag ska min gamla dator göra sin sista resa och tankas ur på sitt innehåll. Förhoppningsvis är allt klart till torsdag morgon och kommer alla sladdar in på sina rätta ställen så blir det ett nytt blogginlägg då.4 kommentarer:

 1. Kul med små utflykter ibland, även om det ännu inte riktigt har blivit någon riktig vårvärme! Idag har jag varit ute ett par timmar och grävt och rensat och planterat om buskar och iris. Nu har vi ätit lunch och jag passar på att vila ryggen lite. Sen ska vi ut igen, fast inte så länge. Ska nämligen åka söderut till ett par trädgårdsvänner i Burgsvik som har den "nya" mörkt lilaröda Magnolian - och den blommar just nu! Wow!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Plåga mig bara... med skärfläckor...! ;-)

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Öland är en vacker plats på jorden !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 4. Öland är ju som ett " Skansen " för oss som inte bor vid havet eller några uddar.
  Tack för vi får följa med, kram Hajan

  SvaraRadera