torsdag 16 april 2015

Ett stilla vårregn


Precis när jag började gå omkring med vattenkannan och vattna i mina stora krukor i trädgården, började det stänka. Ett stilla vårregn började vid lunchtiden och fortsatte hela eftermiddagen.


Det var välkommet och välbehövligt och alla växter piggnade till och njöt av de livgivande dropparna.


Själv fick jag gå in och hitta på något annat att göra än vad jag hade planerat och fortsätta med utomhusarbetet en annan dag, men vad gör det. Stora, kraftiga ogräsplantor är roligare att rensa än små ynkliga.

4 kommentarer:

 1. Själv hann jag nästan rensa klart under rosenspaljén igår. Sen gick jag in för lunch och för att vila kroppen lite och så precis när jag skulle ut och göra det lilla som var kvar, då började det regna. Så kan det gå.....och just nu är det genomblött och bara +4 grader, så jag väntar nog ett par timmar innan jag ger mig ut.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Så trevliga jobb ni har, läser dina kommentarer du får också. Visst är det en
  härlig tid nu. Jag har slängt ut mina sängkläder, ja inte lakanen förstås. Men det var bara 3+ grader här, då är det skönt att få lufta dem lite.
  Vårsysslor lite det med.

  SvaraRadera
 3. Jag ser att Susie redan rapporterat om att det regnade här på Gotland också igår (och i natt). Jag hade nästan 15 mm i mätaren i morse och gräset är grönt, frodigt och högt. Nu behöver det torka upp så att man kan klippa, annars får man ta till lien!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Vackra små regndroppar på vårblommorna och välbehövligt för dem. Sedan sätter de fart igen och växer. Vackra bilder !
  Kram Marie

  SvaraRadera