tisdag 18 november 2014

Mörkt, mörkare, mörkast


Vissa dagar syns det knappast att jag fotar i färg och i går var det en sådan dag. Färgerna försvinner i allt det mörkt gråa och alla detaljer smälter ihop så nästan bara silhuetterna finns kvar.


Jag hade blivit ombedd att ta några bilder på ett par speciella stenar vid kusten. De skulle vara illustration till en artikel.


Det gick inte! Ett högt vattenstånd och dyningar som vällde in hela tiden, dolde effektivt de aktuella stenarna. Han, som beställde bilderna, får vänta till det blir väderomslag.6 kommentarer:

 1. Varannandagsväder är det lite grann här. Eller tvådagar grått och en dag solsken ungefär, ljusare än vad jag tycker att november brukar vara, så jag tittade in i fjolårosarkivet och fotografierna. Det är inte så stor skillnad alls. Så lätt man glömmmer. Sidensvansarna har vi inte sett till alls här ännu och rönnarna dignar av bär,ungefär som i väntan på dem. Vackra bilder Kerstin även om du inte fick det som du ville :)
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Ja, inte har man sett många färger sista tiden - det är bara grått, grått, grått! Läste precis i den lokala tidningen att vi hitintills hade haft 4 timmars sol i november mot dom normala 48 timmarna, så det är inte enbart inbillning!!
  Min mamma gjorde ofta kroppkakor, men jag har aldrig gjort några sen jag hjälpte henne som barn. Kan bero på att Rolle inte är förtjust i dom. Konstigt egentligen för han älskar potatis, men han gillar inte rökt och fett så det är nog den riktiga anledningen. Fast nu har jag fått en "vild" idé.....man kanske skulle prova!?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. I dag är det bara 4 + grader här. Blåsten har lagt sig lite, men hu vilket "skitväder"
  Nog är det grått alltid. men det måste väl ändra
  sig snart, Sidensvansar har vi en gång om hösten här med, då festar de väldigt och bliver berusade. ha , ha
  har de inga föräldrar som kan se till dem?

  SvaraRadera
 4. Dina bilder är vackra i alla fall!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 5. Nog är det mörkt alltid. Jag gick ut en vända vid två-tiden för jag orkade inte sitta inne och häcka längre och när jag kom ner skogen var det så mörkt att man nästan behövt ha ficklampa. Det hade varit bättre att vänta tills belysning i elljusspåret tänts.
  Ha det gott i novembermörkret.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Jag blir så sugen på att fara till Öland när jag ser bilderna på vågorna. Längtar till havet.
  Ha det fint! Kram

  SvaraRadera