söndag 16 april 2017

Överlevare

Trots de isande vindarna och snöflingor blandade med regndroppar, finns det överlevare. Medan fåglarna äter från morgon till kväll vid fågelmatningen, håller humlorna till i min rabatt med julrosor.
 
 
Plötsligt, efter första dagens regn, tittade pärlhyacinterna upp överallt. Här är en variant som är tvåfärgad.
 
 
På några skyddade ställen har slånet börjat slå ut. Glad fortsättning på helgen!
 
 

4 kommentarer:

 1. Vilken isande kall påsk vi har, här singlar det ner snö från och till också! Vi hittade vårt hus en liten bit inåt landet i höjd med Blomstermåla, ca 7 mil från bron! Ska jobba tills terminen är slut så det blir i mitten av juni vi flyttar! Ska bli fantastiskt härligt med en helt annan livsrytm och få rå oss själva! Blir nog att jag startar en helt ny blogg om livet i Småland! Ha en fortsatt fin Påskhelg! Kram

  SvaraRadera
 2. I år har bestämt hela landet kalla vindar med snö och regn m.m. som tur har vi ingen snö fått.
  Solen kikar fram då och då och man gläds av det lilla.
  Härligt när fåglar blommor och bin visar sig nu, en härlig tid går oss till möte.
  Fortsatt gott i påsk/ Eva

  SvaraRadera
 3. Vad bryr sig naturen om lite snö här och där då det inte borde vara någon. Blommorna, fåglarna och insekterna kommer fram ändå. Jag tycker vårt klimat är väldigt skönt, något varmare så här års hade väl inte gjort så mycket.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Visserligen har vi nätdörr till växthuset - som vi måste vädra annars blir det 30 grader i det - men det kommer in en del små ludna stackare genom takluckorna. Har hittat flera döda på golvet, likaså döda bin. Inte kul...man skulle ju gärna se att dom lugnade sig lite och inte var ute så tidigt!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera