torsdag 20 april 2017

Om jag får önska......

 
Jag önskar att det här var vårens sista snöflingor med medföljande kyla.
 
 
Det är så sorgligt att se lärkor, starar och andra leta på den frostiga marken efter insekter som gömt sig långt nere i jorden i väntan på varmare väder.
 
 
Och lika sorgligt är det att se påskliljor och andra vårblommor lägga sig platt mot marken och darra av köldchock. Nej, nu vill vi äntligen ha vårvärme!
 
 

4 kommentarer:

 1. Ja, nog hoppas man att det ska bli lite varmare snart. Förvånande nog så har den första grönfinksungen blivit matad vid vårt fågelbord denna morgon. Det har vi inte varit med om tidigare, så här tidigt på våren. Vi satte nästan kaffet i halsen båda två. Vi saknar stararna och flera flyttfåglar men har förstått att de har vänt om ett tag till varmare trakter (läste i Hufvudstadsbladet) innan de kommer igen. Under tiden har vi bunkrat upp med mängder av mat åt dem.
  Ha det gott i vårkylan!

  SvaraRadera
 2. Visst är man otroligt trött på den här konstiga vintern. Den första snön kom i BÖRJAN på november och så har vi haft massor av snö över påsken - helt otroligt! Idag är det dock ganska hyfsat, iaf +6 grader och solen skiner för fullt så jag ska gå ut lite senare och rensa lite i pallkragarna. Det finns ju massor att göra.....
  Som du skriver har fåglarna haft det besvärligt ett tag och det har varit alldeles tyst, men idag - ÄNTLIGEN - så hör man dom igen. Så det är nog rätt hyfsat nu!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer! Nu får det verkligen vara slut på den här kylan.Det får gärna regna, men jag vill inte se flera minustecken på termometern.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Det ska regna i morgon hörde jag :-).
  Kram

  SvaraRadera