tisdag 25 april 2017

Kung Vinter och gubben Frost är envisa

 
I dag var det frostfritt för första morgonen på länge. Samtidigt hör jag att det är 2-3 dm snö i Gästrikland. Våren får verkligen kämpa i år! I dammen har i alla fall de första näckrosbladen kommit upp över ytan.
 
 
Överallt simmar små paddyngel omkring. Några små nya fiskar har vi också kunnat räkna in, trots att vi hade hoppats på motsatsen. Det är liksom lite överbefolkat i dammen.
 
 
Gullvivorna kämpar på i den kalla vinden, men försöker hålla sig så långt ner i gräset som möjligt. Ännu är det långt till vår!
 
 

3 kommentarer:

 1. Ja,der Frühling hat es schwer in diesem Jahr. Ich bin gerade in Norddeich an der deutschen Nordsee. Heute Morgen haben wir 1 Grad und Schnee und Hagel. Es kann nur besser werden.

  Ja, har våren svårt att i år. Jag är för närvarande Norddeich vid den tyska Nordsjön. I morse en grad med snö och hagel. kan bara bli bättre. Kram Marlise

  SvaraRadera
 2. STACKARS DE SMÅ


  Stackars de små Gullvivorna , de ser lite ruggiga ut. Jag älskar dessa blommor, kommer ihåg dessa blommor vid ett bröllop i Resarö i maj månad. En släkting till
  oss, hela gården var gul och blå, Så vackert med Gullvivor och Violer på hela tomten.
  Nästan som Svenska Flaggan

  SvaraRadera
 3. Ja nog är det en besynnerlig vår. Våra insektätande flyttfåglar får nog kämpa för sin överlevnad, här vräker snön ner - igen!

  SvaraRadera