måndag 16 maj 2016

På stigen genom lövskogen

 
Det är spännande att se vad man hittar på marken utmed stigen genom en lövdunge. De här märkligt tecknade bladen tillhör en orkidè, vilken vet jag inte exakt. St Pers nycklar, majnycklar? Jag vet inte.
 
 
Den här är lättare. Tvåblad heter den. Två stora blad som inramar den ganska oansenliga blomman. Om man inte tittar väldigt nära förstås. Då är det en rad med pyttesmå, vackra orkidéblommor på stängeln.
 
 
Alla orkidéer till trots, så hör ändå violen till mina favoriter.
 
 
Och den lilla sårläkan! Gör inte mycket väsen av sig, men är så skir och fin om man tittar noga. Nästan 35 mm regn har vi fått under det senaste dygnet. Nu kan alla slokande gullvivor resa på sig igen!
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Åh så mycket vatten ni fått! Här har det bara kommit 14 mm, men det är så välkommet!!
  Idag har inte bara regnet kommit utan just nu är det två gubbar i garaget och håller på att sortera upp väthuset. Mycket delar är det.....men nu är det ÄNTLIGEN på gång!!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Förmodligen var det en vettig felstavning; Väthuset istället för växthuset! Jag vill också ha mer väta i form av regn!!
  Susie

  SvaraRadera
 3. Ute en sväng och åkte igår och nu är gullvivornas tid...otroligt mycket gullvivor överallt men en del var frostnupna men inte alla som tur var!
  Här är mulet...det har kommit lite regn men inte mer än att det blivit lite blött på backen.
  Idag ska vi åka ner på stan och köpa ny cykel te Ullis...sen ska jag ta hand om de återstående 589 bilderna som är kvar hahaha...nääää, skojar...men jag har några dimmiga bilder bl.a. kvar att lägga upp i alla fall...typ...

  Ha det gött!

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Tänk vad mycket ni har oå Öland , måste ju vara jättekul att undra över en del arter.
  Nu håller ju jag mig till matlagningen, så nu skall jag fixa till en Lasagne,
  det skall bli gott. En granne önskade Raggmunk, men jag har inget fläsk hemma
  så det får duga med min Lasagne. Det tycker hon bliver lika gott.
  jättefina bilder som vanligt från Dig. kram från Hajan

  SvaraRadera