måndag 2 maj 2016

Kunde man korta av november och förlänga maj?

 
Det känns som om jag har lika mycket att göra som de små nyanlända sångarna som nu oavbrutet kilar runt i trädkronorna och letar mat. Det mesta är roliga saker som jag så gärna vill hinna med.
 
 
De sista entusiasterna, sjöng Povel Ramel om. Här är en av dem! Björn heter han, är 87 år och arbetar delvis fortfarande. Han är också en stor träd- och växtnörd med mängder av kunskaper. Nu hade han fått tag på en planta av äkta Ornäsbjörk, ett träd med en fantastisk historia och nu ville han ha hjälp att plantera den i Skäftekärrs fina arboretum, så där försvann några timmar av maj månads första dag.
 
 
På kvällen hann jag ändå iväg ut i fågelmarkerna en stund. Här är en av de vackraste fåglarna, skärfläckan, som letar mat i kvällssolen. Dagen idag ägnas åt städning och matlagning. Framåt kvällen kommer efterlängtade gäster och stannar några dagar.
 
 

4 kommentarer:

 1. Tänk om vi kunde göra så, men i dag har vi sol. I alla fall just nu.
  5+ nu, det är ju alltid något.

  SvaraRadera
 2. Visst är det ett härligt vårtecken när man väntar sina första gäster för säsongen! I år är det kusinen som kommer hi mitten på maj. Fast egentligen komer hon till ön en vecka tidigare, men då ska hon spela golf på den årliga veckoturneringen. Det ska bli mycket tevligt.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt med dig. Korta av november och förläng maj! Det vore verkligen perfekt.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Gläder mig åt ärtsångare som kom för en veckas sedan och lövsångaren som jag hörde idag!
  Kram Karin

  SvaraRadera