torsdag 5 maj 2016

Och göken gol

 
I morse, tidigt, vaknade jag av att göken gol. Man kan inte ha en bättre väckarklocka!
 
 
Lönnen håller på att slå ut sina blomklasar. Det sväller och spricker ut överallt nu och det är bara regnet som saknas. Tyvärr börjar det redan se ganska torrt ut på utsatta ställen.
 
 
Här sitter blåmesen och väntar på att hunden ska bli färdigkammad. Han släpar iväg med hårbollar, större än vad han själv är, för att få det mjukt och mysigt i holken. I dag är det första dagen för året som många besöksmål på Öland håller öppet. Dessutom en hel del konstutställningar. Vi får se vad dagen kommer att bjuda på!
 
 

2 kommentarer:

 1. Åh,så fint att vakna till. Vsad gal den i för väderstreck. Förr var min gubbe och
  jag med på Gökottor. Mycket trevligt vi hade med oss matskaffning, kaffe och smörgåsar. <de som inte körde bil, hade med sig en lite göknubbe. Det var bara en gång som vu fick ställa in för vädrets skull. Det kanske finns fortfarande,
  ,en eftersom jag inte är med längre i några föreningar , så kan jag inte svara på det. Men mysigt var det Fina bilder Du har med i dagens inlägg som vanligt.

  SvaraRadera
 2. Än så länge har jag bara hört koltrastarna (som har den absolut vackraste sången enligt mitt tycke), fast det var någon som sa att hon hört näktergalen också. Men...den hade vi utanför sovrumsfönstret i Älvsjö, så den är jag inte så förtjust i. Nej, koltrasten har vackrare sång även om galningens hörs betydligt mer!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera