söndag 26 oktober 2014

Utflykt igen


Ibland får vi verkligen påminna oss själva om varför vi flyttade till Öland. Ett av skälen var att vi skulle ha all tid i världen att njuta av den vackra ön, från söder till norr och njuta av allt som den har att erbjuda. I går unnade vi oss den lyxen! Vi åkte i sakta mak en bit på östra sidan och passade förstås på att handla lite i en av de små obemannade "butiker" som finns utmed vägen.


Vi besökte vänner som delade med sig av all sin fallfrukt till våra fåglar här uppe i norr. Vi har bara fått några få egna äpplen i år.


Och självklart spanade vi på de fåglar som rörde sig över alvarsmarkerna. Glador, fjällvråkar, gigantiska starflockar, tofsvipor och lärkor drar fortfarande runt och vill inte gärna lämna Öland.4 kommentarer:

 1. Ja, det är konstigt att precis det man flyttade för att uppleva - det hinner man ibland inte med! Vi har inte haft någon tid alls för våra underbara utflykter med vidhängande hundprommisar sista månaden. Alla "måsten" har bara kommit i vägen. Och dom kommande veckorna blir det lika illa, men sen.....då hoppas jag verkligen att vi bara kan njuta av naturen, tystnaden och lugnet!
  Jag har knappt hunnit göra några nya blogginlägg ens och inte varit inne hos mina bloggvänner och kollat, men nu har jag åtminstone "läst tillbaka" hos dig så jag känner mig lite uppdaterad!!
  KRAM och trevlig söndag
  Susie

  SvaraRadera
 2. Härligt med off-seasonutflykter. Vi åkte också ofta på utflykt på andra tider när farfar bodde i Sörby Tall. Skönt med relativt folktomma vägar.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 3. Det måste vara besvärligt , men man har ju mer och mer att fullgöra sina plikter. Så är det bara, men
  allt grejar nog till sig så småningom.

  SvaraRadera
 4. Ja men jaaaa..jag vill oxå flytta till en ö och bara njuta av årstidernas olika skepnader som du/ni gör..lyckliga du.

  SvaraRadera