måndag 27 oktober 2014

Lite fårmys


Får hör verkligen till mina favoritdjur. Jag har haft en del egna, ryckt in som medhjälpare i bland i en stor besättning och till och med gått en fårskötarkurs en gång i tiden.


I går träffade vi Ivars får som betar fritt utmed västra sidan. Kanske tog de fel på bil, jag har sett ibland hur de kommer springande när husse kommer med tillskottsfoder. 


Jag var tvungen att kliva ur bilen och prata lite med dem, men när maken flyttade bilen till ett lämpligare ställe, var de väldigt intresserade av att följa med den.


Några föredrog dock att stanna och bli kliade under hakan och mysa lite. Och jag gick och njöt av fårullsdoften på mina händer resten av eftermiddagen. Nästa gång ska jag ta med mig lite hårt bröd till er tjejer!4 kommentarer:

 1. Några får har vi aldrig haft. Jag föreslog det väl någon gång, men det var nobben direkt. Men visst är de mysiga!
  Ha en skön måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Min gubbe pratar alltid om att han vill ha får när han pensioneras.. Det är mysiga djur så man kanske ska gå en kurs då :)

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Jag har varit lycklig fårägare en gång för längesen. Och jag njöt för fulla muggar när jag fick göra som du, krusa dem tillika som händerna fick sin dagliga oljeinpackning och doft:). En röd vacker bil måste man ju bara följa hack i häl
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 4. Får är verkligen härliga varelser! Och nyttiga för markerna dessutom... Dessa verkar vara riktigt kärvänliga och vana vid människor.

  SvaraRadera