torsdag 6 december 2012

Melittadags
Där står man plötsligt och har glömt alla sina gamla kunskaper. Vad hade hänt då? Jo, vi hade ett planerat elavbrott mellan 09.30 och 14. Tafatta irrade vi omkring och visste inte vad vi skulle göra. För mörkt för att läsa eller sy, matlagning, bakning eller tvätt var uteslutet, TV och radio fungerade inte, inte ens klockorna gick. Tiden hade stannat. Vilket skrämmande beroende vi har byggt upp! Skärpning nu, tänkte jag, vi har ju ändå vuxit upp under en tid då strömavbrott var vardagsmat. Vårt första halvår som gifta bodde vi dessutom i en omodern sommarstuga, där jag fick bära både vatten och ved och koka tvätt på vedspisen. Hur gick det då? Jo, vi plockade fram den gamla Melittan, kokade vatten på vedspisen och sände en nostalgisk tanke till den tid då maken var "stjärna" i Melittas annonskampanj och fanns på bild i varenda veckotidning. Sedan satt vi oss vid fönstret och skrev alla julkort. Så blev det fixat!

5 kommentarer:

 1. Å vad kul att se bilden... :) hoppas ni har det bra. r är vi insöade så alla utom felicia är hemma idag.

  kram maria

  SvaraRadera
 2. Så morsomt! Jeg hadde en sånn da jeg bodde på hybel i Bergen på 70-tallet. Møbelert hybel m. utstyr.
  Ellers er bloggen min blitt låst" - får ikke lagt ut flere bilder. Må kanskje opprette en ny, skal se litt etterhvert.
  Ha ei fin førjulstid . med eller uten Melitta

  SvaraRadera
 3. Det är ju tur att vi inte dricker kaffe, för vi har elavbrott ganska ofta. Är det på kvällen så blir man nästan lamslagen när man inte kan göra "någonting". Ljus och ficklampor har vi ju, men det går inte att läsa i ljussken!
  Precis som er så bodde vi också omodernt till att börja med, fast inte på landet utan i en tvåa på söder i Stockholm. Men vi hade en kompis som var VVS-are (förresten han som var här och hälsade på för ett par månader sen - efter 30 år)så vi satt in en gasvärmare i köket som värmde hela lägenheten och så varmvattenberedare som också drevs av gas - sen fick man åka hem till föräldrarna och bada en gång i veckan. Undrar hur ungdomar nu för tiden skulle greja det? En del "måste" ju duscha flera gånger om dagen!

  SvaraRadera
 4. Glömde ju det viktigaste; Snygg gubbe du har!

  SvaraRadera
 5. Var på fin och dyr restaurang i Stora Staden nyssens. Där serverades "droppkaffe" och servitrisen gjorde stor affär av denna nymodighet som minsann skulle tillredas vid bordet. Och vad kommer in? Jo, en kaffekannan med tratt och melittafilter. Fick för mig att hon inte uppskattade våra fniss och historiska tillbakablickar i kaffetillagande...
  Irene

  SvaraRadera