tisdag 11 december 2012

Dålig sikt, drivbildning...

Radions trafikredaktion varnar. Skolskjutsar inställda på stora delar av Öland. Hård vind och snöfall ett dygn framåt. Elda, köra snöslungan och mata fåglarna, det är ungefär vad man kan göra sådana här dagar. I morgon förmiddag ska vi få ett i förväg aviserat besök av sotaren. Han ska sota båda skorstenspiporna. Undra hur det ska gå? Eftersom spis och kamin är våra huvudsakliga värmekällor, hoppas vi att han kommer tidigt. Vi får väl gå in i badrummet och tina upp oss ibland. Det är det enda stället där vi har elvärmen igång.

4 kommentarer:

 1. Uja, jag hoppas verkligen att sotaren slipper fram till er, för så låter det sannerligen inte på tv-nyheterna. Fast elda även utan att hans besök kan ni väl ändå..? Och så kan ni ju alltid kramas för att hålla värmen, hehe! ;o)

  Håll ut! Snart vänder det mot vår.

  SvaraRadera
 2. Fy 17 vilket busväder ni har - och vi tydligen ska få! Och vi som MÅSTE till Visby idag!!
  Idag leker inte livet längre, det blir ingen resa till England! *snyft* Jag - som älskar att planera och är en stor anglofil - började göra en översikt på både kostnader och tid att ta sig dit. Numera när det inte längre går någon båt direkt, så kostar det "skjortan" + att det är 125 mil från Oskarshamn till Calais + 3 alt. 4 färjeresor på vägen. Sen vill man ju inte stressa utan ta det lugnt och njuta även av den biten. Vi är ju på semester, alltså la vi in 2 hotellövernattningar, både dit och hem. Min väninna, som är ensamstående och bort i Stockholm blir pensionär i vår, tyckte att det blev "lite dyrt" då vi räknade med MINST 7500:- per person. Då är ändå inte vår resa härifrån eller Santos pass och vaccinationer inräknade. Räknar man med det så skulle Rolles och min resa kosta runt 17.000/18.000 och dessutom skulle det ta en jäkla massa tid att komma dit. Min väninna skulle dessutom få ta tåget från stan till Malmö, visserligen inte så dyrt för en pensionär, men krångligt.
  Det är ju synd att vi (alltså både jag och väninnan) är flygrädda.....
  Så nu blir det väl en fastlandssemester i år igen. Tänkte mig bl.a. till Bäckaskogs Slott i augusti då det är trädgårdsmarknad. Inte dumt det heller! *ha, ha*

  SvaraRadera
 3. Skrev fel antal mil, det är 145 mil mellan Oskarshamn/Calais!

  SvaraRadera
 4. Brr ja nu blåser det kring knuten minsann..det gäller att hålla värmen..det verkar som om ni på östsidan får det mesta busvädret..sänder en varm kram till dig...................oj himmel så varm den var..känner du? :)

  SvaraRadera